(VIDEO) Sudac Kolakušić: ‘Da bismo promijenili Hrvatsku trebamo promijeniti one na vlasti’

Foto: Snimka zaslona

Sudac Mislav Kolakušić izjavio je u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva” da će se kandidirati na izborima za Europski parlament, i to na listi građana.

– Cijeli sam život sam posvetio tome da se sačuvaju osnovne vrijednosti propisane Ustavom, rekao je Kolakušić i naglasio kako je Hrvatska došla u situaciju da je gospodarstvo uništeno, da nemamo prave vrijednosti u državi, da smo izgubili sve.

– Nama su potrebne reforme i promjene. To je sposoban samo onaj koji upravlja sa 76 mandata, rekao je i dodao kako da bismo promijenili Hrvatsku trebamo promijeniti one koji su na vlasti.

Kolakušić ističe kako moramo imati predstavnike koji odgovaraju na zahtjeve hrvatskih građana.

– Sudac se može kandidirati i ja ću se kandidirati za Europski parlament. Na toj listi će biti građani, a ne političari, rekao je. Dodaje da u većem dijelu njegovu kandidaturu financira njegova supruga, a jednim se dijelom financira od donacija građana.

Kolakušić se čudi da hrvatski predsjednik sudaca ne zna da se suci mogu kandidirati.

Glavna prednost biti članom Europskog parlamenta jest to da je zakonom o izboru za Europski parlament propisano da svaki europarlamentarac ima pravo pristupa svim dokumentima koji se nalaze u Europskom parlamentu. U Europskom parlamentu moramo imati predstavnike koji služe interesima građana Hrvatske.

Zakon o Europskom parlamentu omogućava sucima, državnim odvjetnicima, pučkim pravobraniteljima i svim ostalim državnim dužnosnicima da se kandidiraju za članove Europskog parlamenta. Dakle, suprotno onom što tvrde svi koji nisu zakon pročitali, izrijekom je propisano da se sudac može kandidirati, rekao je i dodao da će se sigurno kandidirati.

Tisuće građana cijelo vrijeme od mene zahtijevaju da poduzmem konkretnije mjere. One su moguće isključivo na izborima, dodao je.

Na pitanje hoće li osnovati stranku, pridružiti se nekoj stranici ili će na izbore na nezavisnoj listi, kazao je kako je jedini pravi način za to sve gradi od početka, s građanima koji predlažu listu s 12 kandidata.

Kad predsjednica raspiše izbore, skupljat ćemo potrebnih 5000 potpisa. Na listi će biti isključivo građani, neće biti mjesta ni za jednog političara, rekao je. O imenima na listi odlučuje onaj tko organizira listu, nastojat ćemo pokriti sve profile. Kazao je da će nakon izbora za EP ići i na predsjedničke i na parlamentarne izbore.

– U većem dijelu moju kandidaturu financira moja supruga, a jednim se dijelom financira od donacija građana, rekao je.

– Sudac se može kandidirati i ja ću se kandidirati. Na toj listi će biti građani, a ne političari, rekao je.

Kolakušić se čudi kako predsjednik Vrhovnog suda ne zna da se suci mogu kandidirati.

– Članovi DSV-a birali su sami sebe na svoje dužnosti što je neprihvatljivo, rekao je i istaknuo kako bez volje građana nema promjena.

DSV je pokazivao kao ne poštuje temeljne odredbe njihovog zakona koji izrijekom govori da se za suca mora izabrati osoba koja ima najveći broj bodova, ali oni to nisu poštovali i oni su birali sami sebe na svoje dužnosti što je neprihvatljivo, rekao je i istaknuo kako bez volje građana nema promjena.

– Provodili smo brojne ankete i znamo s kakvom podrškom građana raspolažemo, rekao je Kolakušić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hrt