(VIDEO) Svih 11 kandidata u roku podnijelo financijska izvješća

Foto: fah

Svih 11 predsjedničkih kandidata ispunilo je zakonsku obvezu i u roku Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavilo prva izvješća o financiranju izborne promidžbe, potvrdio je u nedjelju glasnogovornik i član Povjerenstva Slaven Hojski.

Rok za dostavu, odnosno unos izvješća u DIP-ov sustav za nadzor financiranja, istekao je u ponoć, podsjetio je Hojski.

Javnost će ta izvješća moći vidjeti u ponedjeljak, sva će biti objavljena na jednom mjestu, DIP-ovim mrežnim stranicama, neće ih, dakle, kao na ranijim izborima, trebati tražiti na stranici svakog pojedinog kandidata.

Izvješća će biti objavljena u ponedjeljak, jer zakon kaže da se objavljuju prvog radnog dana nakon što se unesu u sustav za nadzor, objasnio je Hojski.

Predsjednički su kandidati morali izvijestiti o troškovima koje su imali bilo u neslužbenoj, bilo u službenoj promidžbi, o donacijama koje su dobili, o medijskom oglašavanju i popustima koje su dobili.

Slijedeće financijsko izvješće koje kandidati moraju podnijeti je ono završno, cjelovito koje će dati pravu sliku financijskog dijela njihove promidžbe, a dužni su ga objaviti do 21. siječnja.

Svaki kandidat na promidžbu može potrošiti do osam milijuna kuna.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina