Vlada imenovala HNS-ovu državnu tajnicu Branku Ramljak supredsjedateljicom povjerenstva za vjeronauk u školama

Foto: fah

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak odlučila o nizu kadrovskih pitanja. Među njima je i odluka o imenovanju Branke Raguž, državna tajnica u Ministarstvu obrazovanja, koja je u Vladu ušla u kvoti HNS-a, za supredsjedateljicu Mješovitog povjerenstva Republike Hrvatske i Katoličke crkve za vjeronauk u javnim školama i vjerski odgoj u javnim predškolskim ustanovama.

> HNS s bivšim partnerima protiv vjerskih sloboda roditelja i njihove djece te tvrde: ‘Mi smo sekularna država

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlada Republike Hrvatske Toni Velić imenovan je pomoćnikom glavne tajnice Vlade RH, priopćeno je u četvrtak navečer iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

> Vlada na zatvorenoj sjednici: HNS-u bliska Barbara Dorić nova direktorica tvrtke LNG Hrvatska

Donesene su i druge kadrovske odluke. Ponovno je dano ovlaštenje državnom službeniku Stjepanu Huzjaku za obavljanje poslova zamjenika ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje, do provedbe javnog natječaja za imenovanje zamjenika ravnatelja, jer mu ovlaštenje istječe 25. svibnja 2018. godine.

Opozvan Hrastov Hrvoje Šlezak, na njegova mjesta došle Branka Ramljak i Ivana Franić

Dosadašnji zamjenik predstavnice Vlade RH u Gospodarsko-socijalnom vijeću, Hrastov Hrvoje Šlezak opozvan je te je Ivana Franić imenovana novom zamjenicom predstavnice Vlade.

Također, Hrvoje Šlezak razriješen je dužnosti supredsjedatelja Mješovitog povjerenstva Republike Hrvatske i Katoličke crkve za vjeronauk u javnim školama i vjerski odgoj u javnim predškolskim ustanovama. Branka Ramljak imenovana je novom supredsjedateljicom, kao predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja.

> HDZ odgoj djece prema vjeri izbacio iz Zakona – jer je to tražio HNS

U Hrvatski sabor upućen je na donošenje prijedlog odluke o razrješenju dijela članova Vijeća za elektroničke medije, zbog isteka mandata te prijedlog o imenovanju dijela novih članova, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu. Za razrješenje se predlažu Suzana Kunac, Gordana Simonović i Robert Tomljenović, a novim članovima predloženi su Damir Bučević, Josip Popovac i Robert Tomljenović.

> Ruža Hrga iz predsjedništva ‘Katarine Zrinske’ jučer na Vladi promaknuta za pomoćnicu ravnatelja HZZ-a

Nadzornom odboru društva Plovput d.o.o. predlaže se imenovanje Mate Perišića direktorom Društva, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupka odabira i imenovanja predsjednika i članova uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a temeljem postupka po objavljenom javnom natječaju, navodi se u priopćenju.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina