Vučetić proglasio ‘manijacima’ sve one koji brane interes djece u slučaju udomljavanja od strane homoseksualnih parova

Foto: Fah

Nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić gostovao je u Novom danu N1 televizije.

Osvrnuo se na slučaj homoseksualnog para koji već neko vrijeme pokušava udomiti dijete. Vučetić kaže kako odgoj djece nije seksualni čin te kako su oni koji ga tako vide manijakalni.

“Moja teza o manijakalnosti proizlazi iz onog temeljnog, a to je da odgoj djece nije seksualni čin. Onaj tko se poziva na seksualnost udomitelja očito zbog svoje pseudomanijakalnosti ili manijakalnosti smatra da se seksualnošću dijete odgaja”, kaže Vučetić.

> Imate dojam da ste zadnjih mjesec dana izloženi LGBT propagandi? U pravu ste!

> Sudac Šumanović: ‘Ustavni sud odlukom samoinicijativno uvodi u hrvatski pravni sustav ‘pravo’ istospolnih partnera na zajedničko udomljavanje djeteta’

> Tko su Ivo Šegota i Mladen Kožić i koje udruge i stranke stoje iza njih?

> Ustavni sud potvrdio da je Zakon o udomiteljstvu u skladu s Ustavom i istovremeno dao nalog da ga se tumači suprotno Zakonu

“I pozvao sam i prozvao sve one koji smatraju da je odgoj djeteta ili onog udomljenika seksualni čin, da nisu ništa drugo nego manijaci, da se suoče sa svojom manijakalnom argumentacijom i pozicijom. Ako Hrvatska želi biti sekularna država ona ne može počivati na vjerskim istinama”, smatra nezavisni saborski zastupnik Vučetić.

Podsjetimo, Ustavni sud je odbacio zahtjeve za ocjenu ustavnosti Zakona o udomiteljstvu i ocijenio da je u skladu s Ustavom, ali je istovremeno naložio sudovima i drugim nadležnim tijelima da osporene zakonske odredbe (tko čini udomiteljsku obitelj) tumače “na način koji će svim osobama pod jednakim uvjetima omogućiti sudjelovanje u javnoj usluzi udomljavanja, dakle, neovisno o tome živi li potencijalni udomitelj u životnom ili neformalnom životnom partnerstvu”.

Odluka nije donesena jednoglasna, a brojne su i negativne reakcije javnosti, uključujući činjenicu da je Ustavni sud prekoračio svoje ovlasti, jer je zakon trebao vratiti u Sabor te da nije uzeo u obzir najbolji interes djeteta – odrastanje sa majkom i ocem ili u zajednici najsličnijoj biološkoj.

“U slučaju kada se homoseksualnom paru ne omogućuje udomljavanje pa i posvajanje, to nije diskriminacija upravo zato što je u najbolje interesu djeteta da odrasta uz oca i majku. Na djeci se vrši društveni eksperiment. I sam Zakon o suzbijanju diskriminacije štiti obitelj i kaže da u slučajevima, kad je u pitanju obitelj i najbolji interes djeteta, može doći do diskriminacije. Prvenstvo se daje onome što je u najboljem interesu djeteta.”, istaknuo je član Upravnoga vijeća udruge „U ime obitelji“ Ivan Munjin u emisiji “Argumenti” na Hrvatskom katoličkom radiju komentirajući rješenje Ustavnog suda o Zakonu o udomiteljstvu.

Vučetić: “Da je Tuđman živ nastavio bi usmrćivati ljudska prava”

“Da je Tuđman živ nastavio bi usmrćivati ljudska prava, kao što je radio dok je vladao Hrvatskom u punom smislu riječi, jer je negirao demokratsku volju”, kazao je Vučetić i nastavio:

“O bratoubilačkom ratu u HDZ-u je teško govoriti s obzirom da ja smatram da oni djeluju na razini različitih životinjskih vrsta, tako da mi možemo govoriti o tome da je evolucija našoj generaciji priuštila jedan povlašteni uvid u to kako se odigrava onaj rat kada životinja umisli da provodi ljudska politike. Radi se isključivo o obilježavanju teritorija, snage i moći, a teritorij, snaga i moć ne pripada onih humanim svojstvima.”

Osvrnuo se i na rasplet situacije vezano uz GUP te odnos premijera Plenkovića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Vučetić smatra kako se radi o istom pogledu na politiku, o gotov istom političkom plemenu te kako razlike suštinski nema.

“To je sve po starom, ovo je samo jedna emocionalna ekstaza i ispražnjenje emocionalno, kako god želimo promatrati stvari.

Ne bih stvari gledao u realciji između HDZ-a i Bandića, jer je tu radi o gotovo istim interesima, različitim protagonistima. I Bandić se poziva na mnoge pritiske koji dolaze od braće Brkić koji žele kadrovirati u gradu Zagrebu, kao da njegovo kadroviranje nije sukladno kadroviranju braće Brkić. Radi se o istom pogledu na politiku, o gotovo istom političkom plemenu”, kaže Vučetić.

“U ovom slučaju je pohvalan građanski aktivizam i zdravih oporbenih snaga u Zagrebačkoj skupštini, to trebamo pohvaliti. U Gradskoj skupštini napokon imamo jedan artikulirani govor koji proizlazi iz zabrinutosti za grad, ne iz zabrinutosti na financije koje se stvaraju na temelju političkog položaja”, smatra Vučetić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/N1