(VIDEO) Ivan Munjin: ‘Udomljavanje od strane homoseksualnih parova nije u najboljem interesu djece’

Foto: Snimka zaslona

“Najbolji interes djeteta je da ga odgajaju otac i majka. Trebaju biti prisutna oba roditelja ili zajednica najsličnija biološkoj. Nebrojena istraživanja pokazuju da je uloga majke i oca u odgoju izuzetno važna. Ako se makne jednoga od njih, to će se odraziti na djecu. Sudački aktivizam ovakvom odlukom poručuje da majka i otac nisu bitni. Svi smo kao društvo odgovorni za djecu u domovima te imamo zadaću da im se osigura potrebna skrb.”, istaknuo je član Upravnoga vijeća udruge „U ime obitelji“ Ivan Munjin u emisiji “Argumenti” na Hrvatskom katoličkom radiju komentirajući rješenje Ustavnog suda o Zakonu o udomiteljstvu.

U emisiji su gostovali: član Upravnog odbora udruge „U ime obitelji“ Ivan Munjin, dekan KBF-a u Đakovu prof. dr. Vladimir Dugalić te moralna teologinja dr. sc. s. Ana Begić.

“Dogodio se hiperaktivizam Ustavnog suda koji je izašao iz svojih ovlasti i donio kontradiktornu odluku. Ustavni sud je potvrdio da je zakon dobar, odbačeni su zahtjevi za ocjenu ustavnosti, no potom nalaže centrima i sudovima da tumače zakon na način kako to zakonodavac nije predvidio – da homoseksualni parovi mogu udomiti djecu. Centar za socijalnu skrb postupio je po zakonu. Sadašnji Zakon o udomiteljstvu ne dopušta homoseksualnim parovima da udomljavaju djecu. Ustavni sud biraju dvije najveće stranke – HDZ i SDP  i u nizu odluka vidimo politizaciju Ustavnog suda”., naglašava Munjin te dodaje.

“Ovakav razvoj događaja se mogao očekivati od 2014. kada je tadašnja SDP-ova većina s Milanovićem na čelu prekršila volju naroda na referenduma o braku te nametnula Zakon o životnom partnerstvu. Tada su rekli da homoseksualnim parovima neće dopustiti udomljavanje i posvajanje, a sada LGBT lobiji sudskim putem pokušavaju dobiti mogućnost udomljavanja, što nije u najboljem interesu djeteta.”

Govoreći o daljnjem djelovanju U ime obitelji vezano za odluku Ustavnog suda, Munjin ističe da će udruga, kao i u dosadašnjih 6 godina, staviti u fokus djecu i zaštitu interesa i prava djece da odrastaju s majkom i ocem.

“Već nam se javljaju brojni građani, razočarani odlukom Ustavnog suda, i pozivamo sve zainteresirane da se jave na info@uimeobitelji.net da zajedno s pravnicima i stručnjacima zaštitimo djecu.”

> Imate dojam da ste zadnjih mjesec dana izloženi LGBT propagandi? U pravu ste!

> Sudac Šumanović: ‘Ustavni sud odlukom samoinicijativno uvodi u hrvatski pravni sustav ‘pravo’ istospolnih partnera na zajedničko udomljavanje djeteta’

> Tko su Ivo Šegota i Mladen Kožić i koje udruge i stranke stoje iza njih?

> Ivan Munjin: Građani su u javnoj raspravi vrlo jasno poručili – NE ratifikaciji Istanbulske konvencije

Dr. Begić je istaknula kako je najvažnije gledati dobrobit djeteta, što sama odluka Ustavnog suda ne govori, što je i potvrdio dekan Dugalić rekavši da “dijete ima pravo na oca i majku. Ovom se odlukom ispunjavaju želje roditelja, a ne gledaju interesi djece. Crkva je otvorena svima, neovisno o orijentaciji, no treba živjeti u skladu s moralnim zakonima.”

“Čitajući izdvojena mišljenja, vidimo nekoliko ozbiljnih prigovora. Zna se tko donosi zakone u RH, a to je parlament. Ustavni sud nije zakonodavno tijelo, a Ustavni sud se ovom odlukom stavio u ulogu zakonodavca”, upozorio je Dugalić. 

“Obitelj je zajednica muškarca i žene. Civilizacija počiva na bipolarnosti, a Istanbulska konvencija pokušava narušavati taj binom. Nitko nema ništa protiv ljudi homoseksualne orijentacije, no trebamo gledati dobrobit djece i njihovo pravo na oca i majku. Udomiteljstvo je lijek, udomitelji su tu u službi djeteta, a ne da bi oni kao udomitelji ostvarivali svoja prava. Izokrenuo se red vrijednosti.”, primjećuje dekan Dugalić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.