Bandić: na izborima za Gradsku skupštinu već sam dobio više mandata od HDZ-a i SDP-a zajedno

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas je potpisao referendumsku inicijativu U ime obitelji za promjenu izbornog zakonodavstva te nakon toga rekao kako to što građanska inicijativa U ime obitelji radi treba podržati svaki razuman čovjek kojemu je u interesu razvoj pluralističke političke scene i demokratizacija društva te budućnost stvaranje bogate i prosperitetne Hrvatske.

Bandić je uvjeren da će referendumska inicijativa proći te ističe kako je to isto on postigao prije 15 mjeseci na izborima za gradonačelnika i gradsku skupštinu.

“Tada je jedan čovjek Milan Bandić, i njegova neovisna lista, prvi put u povijesti suvremene demokratske Hrvatske, dobio više mandata od dvije stranke-HDZ-a i SDP-a, zajedno, zato što se glasovalo za ime i prezime”, naglasio je Bandić na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

“Nije se glasovalo zaokruživanjem lista koje nastaju u oligarhijskim inkubatorima političkih stranaka. Nikada neće Milanović i Karamarko podržati ovo što se sada radi jer je to smrtna opasnost za njih obojicu i direktno ugrožava njihovu političku egzistenciju”, kazao je Bandić

“Ovo što radi udruga UiO i ostale civilne udruge je dobro”, rekao je Bandić upitavši je li tu nešto svjetonazorski različito – to je sasvim irelevantno.

Ovo je budućnost Hrvatske i preduvjet europske Hrvatske, rekao je Bandić pojasnivši kako ove promjene izbornog sustava donose depolitizaciju političkih funkcija i donošenje mjerljivih kriterija za nagrađivanje prema radu, a sve to preferencijalnim glasovanjem, koje znači ukidanje političke podobnosti.

“Ono što mi sada imamo je posredna demokracija , neposredna je da ljudi glasaju za ljude”, kazao je Bandić

Ono što smo napravili u drugom najvećem parlamentu u državi, napravit ću ponovo u izborima za državni parlament. Uvjeren da će građani Hrvatske to prepoznati, kao što su prepoznali građani Zagreba, kazao je Bandić najavljujući svoju kandidaturu na parlamentarnim izborima zapitavši “tko u ovoj državi ima veće reference od Bandića i njegov tima”.

Bandić neće koalirati ni s jednom strankom, kazao je naglasivši kako su jedini partneri Milana Bandića građani.

Gradonačelnik je čestito Željki Markić jer će kako on kaže ovim referendumom natjerati političku oligarhiju da naprave ono što sami nikada ne bi napravili. “Oni su važni dok je ovakav izborni sustav kad referendum prođe njihova moć, status i politička egzistencija će biti puno ugroženija, ali bitniji od tog je boljitak građana”, istaknuo je gradonačelnik.

Na pitanje je li Grad nešto platio inicijativi “U ime obitelji” zato što je na njihovim plakatima za referendum grb Grada Zagreba, Bandić je odgovorio niječno dodavši da Grad Zagreb financira tu, kao i svaku drugu, udrugu, odnosno da s devet milijuna kuna finacira 400 udruga. Dodao je da je Željka Markić za udrugu dobila 120.000 kuna kao što je dobio GONG i druge udruge u skladu s programom te da podupire udruge po programima. Napomenuo je da mu je žao što Grad nije dao više novca inicijativi “U ime obitelji”, ali da to i ne znači da im neće dati. Opovrgnuo je da Grad financira tiskanje letak inicijative “U ime obitelji” dodavši da im Tržnice Zagreba naplaćuju štandove po 2200 kuna kao i svima drugima.

Bandić kaže da spomenutu referendumsku inicijativu “treba podržati svaki razuman čovjek kojemu je u interesu razvoj hrvatske pluralne političke scene, demokracija unutarstranačkog života i budućnost bogate i prosperitetne Hrvatske.

“Uvjeren sam da će referendum proći, a podupirem ga iz jednog jedinog razloga zato što sam prije 14 mjeseci to isto primijenio u izborima za gradonačelnika Grada Zagreba, točnije za Gradsku skupštinu”, izjavio je.

 

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: fah