Nove mjere za svadbe: Za više od 50 uzvanika obavezni su korona redari

Foto: GettyImages

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je nove preporuke za svadbe.

Za vrijeme cijelog boravka u svim prostorima, uključujući dolazak i odlazak, preporučuje se fizički razmak od 1,5 metara. Ovo pravilo ne mora se primjenjivati među članovima istog kućanstva ili osobama koje su inače u bliskom kontaktu.

Svaka osoba na svadbi mora imati najmanje četri metra kvadratnog prostora. U slučaju da ima više od 50 uzvanika morat će se odabrati korona redari.

Obavezno je vođenje evidencije svih sudionika. Između svadbenog banda i ostalih sudionika preporučuje se razmak od četiri metra.

Na svadbama ne smije biti stajaćih mjesta niti visokih stolova za kojima je moguće jedino stajanje gostiju.

Sjedeća mjesta moraju biti unaprijed označena i udaljena po metar i pol, a među stolovima mora biti razmak od 3 metra. Maksimalni broj osoba za jednim stolom je osam.

Uzvanici ulaze u prostor gdje se održava svadba tako da se ne zadržavaju i ne grupiraju te odmah trebaju sjesti za svoj stol. Preporučuje se da za istim stolom sjede ljudi iz istog kućanstva, kao i da se raspored sjedenja ne mijenja tijekom svadbe.

Plesati smiju jedino mladenci i njihovi roditelji (skrbnici) ili uži članovi obitelji na samom početku slavlja. Ples nakon toga nije dopušten.

Upute u cijelosti pročitajte OVDJE.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr