17. maraton lađa: Milan Bandić pobjednicima darivao 40.000 kuna

maraton
Fah

Dodjelom priznanja u Pločama je sinoć završen 17. maraton lađa, a veliki prijelazni štit “Knez Domagoj” pobjedničkoj posadi lađara Crni put iz Metkovića uručio je izaslanik predsjednika Republike Ive Josipovića zamjenik zapovjednika Hrvatske ratne mornarice (HRM) komodor Predrag Stipanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipanović je također uručio i zlatne medalje veslačima Crnog puta.

Pobjedničkoj posadi, lađarima Crnog puta, na završnoj je svečanosti uručeno i 40.000 kuna kojim ih je nagradio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, za kojeg je rečeno da je veliki prijatelj toga tradicionalnog natjecanja neretvanskih lađara na stazi dugoj 22,5 kilometara od Metkovića do Ploča. Nakon što je Bandićev izaslanik dr. Mladen Bušić na svečanoj pozornici rekao kako je zagrebački gradonačelnik odlučio pobjednike ovogodišnjeg Maratona lađa nagraditi s 40.000 kuna među nazočnima na Rivi u Pločama prolomio se buran pljesak.

Lađari Crnog puta su pobijedili na ovogodišnjem neretvanskom maratonu lađa unatoč poteškoćama na startu utrke, kada je jedan njihov član posade pao u Neretvu. Nakon što su ga izvukli iz vode i vratili u lađu, sustigli su ostale posade i, prestigavši ih, ušli su u cilj u pločanskoj luci s oko 500 metara prednosti u odnosu na drugoplasirane posade Gusara iz Rogotina i Stabline iz istoimenog mjesta kod Ploča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lađari Crnog puta iz Metkovića su, kako je rečeno na završnoj svečanosti, prva posada iz nekog od tri neretvanska grada koji su u 17-godišnjoj povijesti toga maratona uspjeli pobijediti. Ploče i Opuzen još nemaju pobjedu.

Drugo mjesto, ušavši zajedno u cilj, podijelili su velači Gusara iz Rogotina i Stabline te su njima uručene srebrne medalje i mali štit “Kneza Domagoja”.

Organizator maratona lađa, Udruga lađara Neretve, dodijelila je i posebne plakete posadama i veslačima koji su sudjelovalu u 15 od 17 održanim maratona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.