Biskup Košić čestitao Kurban Bajram

Foto: Sisačka biskupija

Predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog sisački biskup Vlado Košić uputio je u ponedjeljak 12. rujna čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu Hasanoviću te svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u povodu blagdana Kurban Bajrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Neka Vama i svima Vašima Svemogući i dobri Bog podari svoju milost i darove mira i radosti te osobito zajedništvo kako međusobno tako i sa svim vjernicima koji u Boga vjeruju i sa svim ljudima dobre volje! Danas je to zajedništvo toliko potrebno svijetu te smo mi, koji se nazivamo vjernicima, prvi pozvani da u međuljudske i međunarodne odnose unosimo razumijevanje, prijateljstvo i Božju ljubav. Dobro je da se svi mi vjernici u ovim teškim vremenima, kada se ljudi i narodi dijele i međusobno ratuju, ograđujemo od takvih pojava i kažemo da one nisu nadahnute našim vjerskim uvjerenjima, niti to mogu biti. Ako išta treba ujedinjavati ljude na zemlji, tada je to vjera koju nam svima daje Bog koji nas je sve stvorio da živimo kao braća“, istaknuo je između ostalog biskup u čestitki.

Biskup Košić čestitku je poslao i ministru Zlatku hasanbegoviću, umirovljenom muftiji Ševku ef. Omerbašiću, glavnom imamu u Sisku Alemu Crnkiću, te umirovljenom sisačkom imamu Fuadu ef. Karagi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.