Biskup Košić uputio čestitku povodom Ramazanskog Bajrama

Foto: Narod.hr

Predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog sisački biskup Vlado Košić uputio je u ponedjeljak 4. srpnja čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu ef. Hasanoviću te vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj u povodu Ramazanskog Bajrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Molim Vas primite moje iskrene čestitke za islamski blagdan Ramazanski Bajram s najboljim željama Vama i svim Vašim vjernicima! Ovaj blagdan vi, islamski vjernici, slavite na kraju ramazanskog posta koji se prikazuje u čast Bogu, Uzvišenom. Tako vjernici pročišćena duha mogu Božje riječi bolje čuti i poslušati. Neka Vaš primjer izdržavanja ramazanskog posta i proslava Bajrama bude nadahnuće i za čitavo društvo, da nakon pokore i trpljenja dolaze dani slavlja i radosti. Želim Vam da Vas Bog obdari osjećajem solidarnosti sa svim ljudima, vjerama i narodima, danas kada vladaju tolike podjele i nasilja. Za nekoliko dana, točnije 11. srpnja, sjećamo se i genocida počinjenog nad muslimanima u Srebrenici uz koji dan i mi katolici s vama podižemo molitve Bogu za duše stradalih i molimo se dobrom Bogu da se takvo zlo nikada više nikome ne dogodi. Želeći Vam svako dobro od Boga prijateljski Vas pozdravljam“, zaželio je u čestitki sisački biskup.

Biskup Košić čestitku je poslao i ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću, umirovljenom muftiji Ševku ef. Omerbašiću, imamu sisačkom Alemu Crnkiću te umirovljenom sisačkom imamu Fuadu ef. Karagi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.