Cinestar odbija prikazati životnu priču Abby Johnson usprkos dvije uspješne pretpremijere u Zagrebu i peticiji građana

Foto: Verbum

Cinestar već mjesecima ne želi odgovoriti inicijativi CitizenGo zašto ne želi prikazati biografski film “Neplanirano” u svojim kinima. Podsjetimo, CitizenGO je odlučio pokrenuti kampanju za promicanje distribucije filma širom svijeta, uključujući i Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovaj film bi i za nas u Hrvatskoj biti korak naprijed u prikazivanju istine o pobačaju.”, istaknuli su. Peticija je do sada prikupila 234.975 potpisa.

Uprava Blitz Cinestara odbija primiti potpise kojima ih se želim podržati u prikazivanju biografskog filma “Neplanirano”.

Dok se Cinestar na svojim stranicama hvali kako je njihova vizija i misija profesionalnost, kvaliteta, uslužnost, povjerenje, inovativnost i razumijevanje potreba posjetitelja, već mjesecima ne želi odgovoriti inicijativi CitizenGo zašto ne želi prikazati biografski film “Neplanirano” u svojim kinima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istinita priča o Abby Johnson i pobačaju

Film Neplanirano je film o nekadašnjoj direktorici u organizaciji Planned Parenthood, najvećem pružatelju pobačaja u Americi. To je istinita priča o Abby Johnson, bivšoj zaposlenici Planned Parenthooda koja je, suočivši se s bolnom istinom o pobačaju, postala aktivistica za život.

Ovdje možete vidjeti najavu za film.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pretpremijerama u Zagrebu, dvorana dupkom puna

Podsjetimo, redatelji filma Neplanirano Chuck Konzelman i Cary Solomon sudjelovali su na pretpremijeri filma u Zagrebu u studenom prošle godine koju je organizirala udruga U ime obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>(FOTO) Prva pretpremijera filma ‘Neplanirano’ uz ovacije redateljima i brojne uglednike

>Redatelji hit filma ‘Neplanirano’: ‘Naš je cilj spasiti oko milijun beba u središnjoj i istočnoj Europi od abortusa’

>(FOTO) Potresan film Neplanirano pogledala brojna publika i uglednici: Redatelji otkrili nepoznate detalje sa snimanja – ‘Cenzuru filma očekujemo i u Hrvatskoj’

Film “Neplanirano” je zaradio 19 milijuna dolara. To je mnogo više od većine američkih biografskih filmova koji su se u 2019. mogli gledati u hrvatskim kinima poput Red Joan (1,5 milijuna dolara), The Current War (4,9 milijuna), Papillon (2,3 milijuna) i A Private War (1,6 milijuna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

U Poljskoj ga je prikazalo i Multikino koje se nalazi u vlasništvu Vue Entertainment kojeg je 2018. godine kupio njemački Cinestar. U prva tri dana prikazivanja u Poljskoj je stigao na 5. mjesto najgledanijih filmova, odmah uz bok Jokeru, Gospodarici zla 2 i Obitelji Addams.

CinemaScore je filmu dao ocjenu A+ koja označava vrlo uspješan i kvalitetan film, a dodjeljuje se u prosjeku samo dva puta godišnje, dok Agencija PostTrak također bilježi 80 posto pozitivnih mišljenja i 65 posto onih koji filmu daju “definitivne preporuke”.

Uprava Cinestara ne samo da nije odgovorila, već je odbila prihvatiti upit

Iz CitizenGOa su u nekoliko navrata pokušali kontaktirati Cinestar i Blitz film kako bi saznali hoće li prikazivati Neplanirano, ali konkretan odgovor nisu dobili.

Zato su prošlog tjedna odlučili dostaviti potpise peticije “Želim gledati Neplanirano u kinu” iz cijele Europe Blitz Cinestaru (kinoprikazivaču) i Blitz filmu (distrubuteru filmova za Cinestar), kako bi uvjerljivo pokazali da je interes za film uistinu stvaran i kako očekuju njihov odgovor na pitanje planiraju li prikazati Neplanirano u kinima, a ako ne planiraju prikazati film, zašto ne?

No CitizenGo je dočekalo neugodno iznenađenje kada su otkrili kako Uprava Cinestara ne smo da nije odgovorila na upit, već ga je odbila i prihvatiti.

Uprava Cinestara odbila prihvatiti potpise korisnika, uprava Blitz Filma nije reagirala

Vlasnik Cinestara i Blitz filma je Hrvoje Krstulović, a CitizenGo je poslao potpise na njegova dva najpoznatija poduzeća. Jedna kutija s potpisima je bila adresirana na Jadranku Islamović, članicu Upravnog odbora Cinestara, a druga na Tomislava Vincekovića, člana uprava Blitz Filma, kako bi osigurali da svi članovi Odbora saznaju za peticiju. Međutim, uprava Cinestara je odbila prihvatiti potpise svojih korisnika i odlučila im ne odgovoriti na upite, dok je uprava Blitz Filma zaprimila kutiju s potpisima.

Peticiju za prikazivanje filma koji otkriva istinu o pobačaju još uvijek možete potpisati na linku: Potpišite peticiju i recite Cinestaru: “Želim gledati “Neplanirano” u kinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.