Conserve fest – festival konzervativne misli održat će se 14. prosinca: Gosti Robert Kurbaša, Julienne Bušić, Mitrikeski i drugi

Foto: Udruga Obnova

Udruga Obnova s ponosom poziva na Conserve Fest – festival konzervativne misli, koji će se održati u subotu, 14. prosinca 2019. godine, s početkom u 15:00 i završetkom u 20:00.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razdoblju od pet sati bit će predstavljen 12. broj časopisa za kulturu i društvo Obnova, a tema broja je ‘Ateizam, antiteizam i agnosticizam’.

U predstavljanju 12. broja časopisa sudjelovat će:

Goran Dejanović, član uredništva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Paradžik, predsjednik Udruge Obnova

dr. sc. Petar Tomev Mitrikeski, član Znanstvenog odbora časopisa Obnova

Foto: Udruga Obnova

>(VIDEO) Krešimir Planinić na Conserve festu predstavio 10. broj časopisa Obnova: ‘Udruga Obnova hrabri i osnažuje mlade ljude te nas sve obrazuje’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pauze koja će trajati do 16:30 sati bit će predstavljeno 2. englesko izdanje časopisa Obnova/Renewal – Croatian people and their heritage, a u tom predstavljanju sudjelovat će:

Dino Ljubić, glavni urednik engleskog izdanja

Julienne Bušić, gost

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lidija Bajuk, gost

Nakon pauze koja će trajati do 18:00 bit će održano izlaganje na temu rada Tipologija ateizma i javna rasprava o društvenim posljedicama ateizma i konzervativizma:

dr. sc. Goran Lojkić

Udruga ‘Obnova’ okuplja veliki broj studenata i mladih intelektualaca kojima su entuzijazam, čast, poštenje, hrabrost, odanost i hrvatstvo pokretači djelovanja. Udruga je osnovana s ciljem zaštite i razvijanja hrvatskog nacionalnog identiteta, obrazovanja mladih i povezivanja s mladima diljem Europe. Pokretačka ideja udruge jest želja za kulturnom, etičkom i političkom obnovom hrvatskog društva, a što je izraženo i u samom njenom nazivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći dosadašnji projekt udruge ‘Obnova’ je časopis ‘Obnova’ čiji je broj s temom nacionalizma predstavio dr. sc. Zlatko Hasanbegović. Povodom izlaska desetog broja časopisa, organiziran je Conserve fest – trodnevni festival konzervativne misli čiji su gosti bili pročelnik odjela za politologiju Matice hrvatske Jure Vujić, odvjetnik Krešimir Planinić iz udruge U ime obitelji, dr. sc. Stjepo Bartulica iz Centra za obnovu kulture, dr. sc. Tomislav Sunić i te povjesničar i nekadašnji osobni savjetnik bivše britanske premijerke Margaret Thatcher dr. sc. Robin Harris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.