Dokumentarno-igrani serijal o prvom hrvatskom predsjedniku Tuđmanu bit će emitiran krajem godine

Franjo Tuđman
Foto: predsjednica.hr

Pod ravnateljskom palicom skladatelja i dirigenta Alfija Kabilja, Simfonijski orkestar HRT-a počeo je snimati glazbu za dokumentarno-igrani serijal “Predsjednik” – o prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim mnogobrojnih domaćih uspješnica, Alfi Kabiljo nizao je uspjehe i u filmskoj glazbi izvan granica, u Hollywoodu i Londonu.

Kaže da je Simfonijski orkestar HRT-a svjetska klasa, uz čiju je pomoć, smatra, uspio stvoriti prepoznatljivu orkestraciju za ovaj izazovni projekt.

Serijal od deset pedesetominutnih epizoda donosi mnogobrojna i često različita mišljenja političkih aktera, sudionika i svjedoka vremena iz Hrvatske, ali i inozemstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokumentarni serijal Gordana Malića ‘Predsjednik’ obrađuje Tuđmanov životni i politički put: djetinjstvo i ratne godine u Zagorju, Tuđmanovu obiteljsku tragediju povezanu s komunističkim čistkama, visoke vojne funkcije u Beogradu, povratak u Zagreb, političko i intelektualno profiliranje, političko disidentstvo, represiju režima nad njim i njegovim suradnicima, ilegalne odlaske u inozemstvo, veliki povratak na političku pozornicu, izbornu pobjedu i desetogodišnju lidersku ulogu, proglašenja neovisnosti, okupaciju dijela Hrvatske, obrambeni rat, međunarodnog priznanja, raskol u HDZ-u, oslobodilačke akcije, diplomatske napore, političke odluke nakon oslobođenja, antivladine demonstracije, bolest, smrt i Tuđmanovo naslijeđe.

Prva epizoda očekuje se na programu HRT-a u prosincu, u povodu 20. godišnjice Tuđmanove smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.