Don Damir Stojić objavio da više nije župnik: Pitaju me gdje ću, ali sve je još uvijek ‘vojna tajna’

Foto: Facebook

Don Damir Stojić objavio je da više nije župnik na Jarunu. To je odluka koju je donio zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jučer na sv. misi u 9h u prisutnosti župljana i nadbiskupskog delegata, preč. Josipa Kuhtića, u službu novog župnika Župe Duha Svetoga na Jarunu uveden je moj prijatelj i subrat don Pejo Orkić.Don Peju znam od prvog dana kad sam iz Kanade doselio u Hrvatsku. Naime, tada kao bogoslov, bio je zadužen da me vodi po gradu i da me uvede u život bogoslovije i samostana.

> Don Stojić za Narod.hr o oskvrnuću crkve: Nadam se da je riječ o mladima koji ne znaju što rade

Od tada smo dobri prijatelji. Don Pejo preuzima ovu službu s bogatim svećeničkim i redovnočkim iskustvom: bio je delegat za pastoral mladih naše Provincije, župnik na Knežiji, vršio je službu Provincijala, te je zadnjih 5 godina bio odgojitelj naših bogoslova u Rimu. Vjerujem i znam da će savjesno i pobožno vršiti župničku službu i preporučam ga vašim molitvama! Ove zadnje 3 godine koje sam služio kao župnik, u tako raznolikoj i duhovno bogatoj župi, za mene je bilo jedno vrijedno svećeničko iskustvo.

Stojim na raspolaganju don Peji za bilo kakvu pomoć i podršku u njegovom radu. Mnogi me pitaju gdje ću sada. Odlukom našeg Provincijala ostajem na Jarunu i kao što sam danas jednom znatiželjnom novinaru rekao, sve još uvijek ostaje “vojna tajna””, piše don Damir Stojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u Zagrebačkoj nadbiskupiji odlukom nadbiskupa Dražena Kutleše došlo je do imenovanja i razrješenja. Više čitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.