Don Vinko Puljić stao u obranu Ike Mandurića: “Čim kažeš da si Hrvat, Ti si homofob, nacionalist, ustaša”

0
28
Foto: Facebook

Pater Ike Mandurić, isusovac koji djeluje u Zagrebu na svom se Facebook profilu osvrnuo na koncert Đorđe Balaševića u zagrebačkoj Areni. Nakon objave statusa podigla se velika prašina. Pater Ike napisao je: “Ljudi se čude kako je notorni bezvezni bezlicni i prijetvorni prilivoda Balašević mogao napunit Arenu. Nema tu čuđenja. Mi smo još uvijek onaj narod koji je sposoban dva puta izabrati Mesića za predsjednika. A načelo je isto: “on je zabavan!”

Foto: snimka zaslona

Sam je odgovorio na napade, a osvrnuli su se na njegov status i mnogi drugi, među kojima i don Vinko Puljić, voditelj Hrvatske katoličke misije u Siegenu, u Njemačkoj. Don Vinko voditelj je HKM od 2011., a svećenik je Trebinjsko-mrkanske biskupije.

Pater Ike Mandurić: Balašević, Thompson, Seve, cajke … privatnost i umjetnost

Komentar don Vinka prenosimo u cijelosti:

Pater Ike, dao si veliki trud zaorati brazdu i objasniti. Svaka Ti čast na hrabrosti i ustrajnosti koja će plod donijeti – kada bude trebalo.
Tisuće Tvojih kolega p. Ike, koji bi trebali dizati svoj glas i podmetnuti svoja pleća za Istinu, tople se kraj svoje peći i planiraju daljnju žetvu. A ti neumorno rasvjetljavaš!

Ovo što si napisao – mogu shvatiti svi, čak i oni što ne žele shvatiti. Ako im mržnja zatvara vid, nisi kriv!
Hvala Ti pater Ike što izgaraš za Boga i Domovinu dragu!

No, mislim da je problem u ovome: On može biti Srbin, a Ti ne smijes biti Hrvat. Čim kazeš da si Hrvat i braniš i voliš svoje, Ti si homofob, nacionalista, ustaša, Ti se ne smiješ baviti ničim, Ti si neki pop iz Hrvatske, Ti ne smiješ buditi svijest mladih, Ti ne smiješ voljeti svoje a poštivati tuđe, Ti ne smiješ pozivati na molitvu Krunice na Kamenitim vratima, Ti ne smiješ pozivati na vjeru u Boga … itd…, Ti se trebaš zatvoriti u sakristiju i tamo učmati i umirati ….)
Bravo pater Ivan Ike Mandurić!!!

Očito se vidi na kojoj frekvenciji svira mornar bez mora i kuda žele ploviti njegovi plutarši?

Izvor: narod.hr