Dr. sc. Josip Blažević: Predsjednik/ca odozgor?!

Foto: veritas.hr

“Mi smo odgovorni da po svojoj savjesti podupremo onog kandidata za kojega držimo da će više pridonijeti uspostavi Božjeg kraljevstva, to istovremeno znači unijeti više plemenitosti u ovaj svijet, da se svatko osjeća dobro u Hrvatskoj”, ističe fra Josip Blažević u komentaru o predsjedničkim izborima za obitelj malih marija.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. sc. Josip Blažević, ravnatelj je centra Hrvatski Areopag za međureligijski dijalog Hrvatske provincije sv. eronima franjevaca konventualaca, doktorirao je fundamentalnu teologiju na Papinskome sveucilištu Gregoriana u Rimu, autor knjiga: Proroci Novog doba, Sai Baba i/ili Isus Krist, Joga i kršćanstvo, Sve što katolik treba znati o reikiju, Halloween – poganstvo staro i novo. Organizator je simpozija i seminara, studijskih putovanja. Uredio je zbornik radova interdisciplinarnoga znanstvenog simpozija Crkva i medicina pred izazovom alternativnih iscjeliteljskih radova i zbornik radova povodom obilježavanja 25 godina duha Asiza.

Komentar pročitajte u cijelosti:

Ovi su izbori mnoge uznemirili – nepotrebno. Više se treba pouzdati u Boga nego u ljude. Predsjednik nije Spasitelj, ne može nam dati vječni život, niti će na zemlji uspostaviti kraljevstvo Božje. Istina, može pridonijeti njegovom uspostavljanju ili mu biti prepreka. Ali za to će on odgovarati pred Bogom. Bog se može poslužiti i najbezbožnijim vladarom da ostvari svoje planove, ali i đavao najsvetijim čovjekom da Bogu pokuša uprskati planove (Isus se obraća Petru riječima: “Nosi se od mene, sotono!”)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo odgovorni da po svojoj savjesti podupremo onog kandidata za kojega držimo da će više pridonijeti uspostavi Božjeg kraljevstva, to istovremeno znači unijeti više plemenitosti u ovaj svijet, da se svatko osjeća dobro u Hrvatskoj.

Koji god kandidat bio izabran za predsjednika mi kršćani ćemo za njega moliti, to je naša kršćanska dužnost, svidio se on nama ili ne, glasovali mi za njega ili ne – on je naš predsjednik/predsjednica.

U vrijeme okrutnih progona kršćana sv. Pavao poziva kršćane da mole za krvoločnog Nerona, njihovog progonitelja riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dakle, preporučujem prije svega da se obavljaju prošnje, molitve, molbenice i zahvalnice za sve ljude, za kraljeve i sve koji su na vlasti, da provodimo miran i spokojan život u svoj bogoljubnosti i ozbiljnosti. To je dobro i ugodno pred Spasiteljem našim Bogom, koji hoće da se svi ljudi spase i dođu do spoznanja istine.” (1Tim,2,1-3)

Pouzdajmo se u Boga. Zar Isus nije i Pilatu odgovorio: “Ne bi imao nada mnom nikakve vlasti da ti nije dano odozgor.” (Iv 19,11). Vlast dolazi “odozgor”! Čak i kada se ona nama ne sviđa, čak i kada se Bogu protivi. U dobrim smo rukama! U Božjim rukama! Imajmo vjere u Boga!

* Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.