Druga adventska svijeća posvećena kulturnoj obnovi Vukovara

Paljenjem druge adventske svijeće na adventskom vijencu u dvorcu Eltz u Vukovaru, posvećene kulturnoj obnovi Vukovara, u nedjelju navečer nastavljene su 18. vukovarske adventske svečanosti, koje se do 27. prosinca održavaju pod geslom „Milosrdno lice Vukovara“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu 18. vukovarskih adventskih svečanosti tijekom četiri adventska tjedna u gradu se priređuje niz svečanosti vezanih uz predbožićne i božićne običaje u Vukovaru i Slavoniji.

Drugu svijeću na adventskom vijencu upalio je voditelj Zbirke Bauer u Gradskom muzeju Vukovar, Zdravko Dvojković, koji je posebno naglasio važnost rada s mladima koje „uvijek treba podržati, pokazati im pravi put i od toga ne odustajati“.

U programu adventskih svečanosti vukovarski mališani poslijepodne su na mostu preko Vuke dočekali svetog Nikolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predvečer je u Hrvatskom domu u programu „Mala božićna priča“ održan koncert klasične glazbe, na kojem je Hrvatski komorni orkestar pod ravnanjem dirigenta Nikše Bareza izveo djela Beethovena i Haydna, a Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo „Dunav“ Vukovar poznate božićne napjeve.

Vukovarske adventske svečanosti organiziraju Gradski muzej Vukovar, Franjevački samostan i Ustanova u kulturi Hrvatski dom, uz potporu Ministarstva kulture, grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i mnogih Vukovaraca, i priredbama tradicijske kulture kroz četiri adventska tjedna stanovnike Vukovara uvode u Božić – blagdan svjetla, mira i ljubavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.