(FOTO) Dubrovnik u pozno ljeto: Matija Dedić nastupio u Kneževom dvoru

Foto: fah

U sklopu Međunarodnog glazbenog festivala ”Dubrovnik u pozno ljeto” u četvrtak navečer u Kneževom dvoru u Dubrovniku nastupio je pijanist i jazz glazbenik Matija Dedić, a kao na gošća na koncertu bila je Merima Ključo, svjetski poznata harmonikašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dedić je na koncertu predstavio svoj novi album koji nosi naziv ”Male ljubavi…susreti”, na kojem se nalazi jedanaest skladbi, interpretacije klasika Arsena Dedića ”Odlazak”, ”Otkako te ne volim”, ”Vraćam se”, ”O, mladosti” i ”Što me čini sretnom”, zatim Gibonnijev ”Divji cvit”, ”Nije htjela” Kemala Montena, te tradicionalne ”Što te nema” i ”Kradem ti se u večeri” te legendarne skladbe Zdenka Runjića ”Potraži me u predgrađu” i ”Molitva za Magdalenu”, u jednom sasvim novom ruhu.

Njegov album ”Matija svira Arsena” prošle je godine bio najprodavaniji te je osvojio pet Porina, a ove godine i dva Porina za DVD izdanje istoimenog CD-a, uz Porin za najbolju izvedbu jazz glazbe sa Šimunom Matišićem.

Inače, u sklopu Festivala nastupila je pijanistica Dubravka Tomšič Srebotnjak, ugledni armenski pijanist i pedagog Ruben Dalibaltayan, njemački dirigent sa zavidnom svjetskom karijerom, Stefan Sanderling, jedan od najboljih hrvatskih klarinetista, Radovan Cavallin. Osim njih nastupili su dubrovački gitarist Maroje Brčić, ruski violinist Dmitry Sinkovsky itd. Festival će zaključiti naša najpoznatija pijanistica u inozemstvu, Martina Filjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival ”Dubrovnik u pozno ljeto” počeo je dan po zatvaranju Dubrovačkih ljetnih igara, a cilj mu je zadržavanje kvalitetne kulturne ponude u Dubrovniku tijekom rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.