(FOTO) Kardinal Bozanić proglasio ‘Godinu župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima’

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Na završetku jučerašnjeg euharistijskog slavlja svetkovine sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić obratio se okupljenim vjernicima poručivši im da je za župu sv. Antuna Padovanskog potpisao posebnu povelju kojom proglašava Godinu župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima koja traje od 13. lipnja 2019. do 13. lipnja 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao je vlč. župnika i župljane da tijekom Godine župe posebno promišljaju i produbljuju značenje župne zajednice u Crkvi, ulogu i važnost župnih tijela (Župnog pastoralnog i Župnog ekonomskog vijeća, Župnog Caritasa i drugih zajednica) te da se u tom vidu organiziraju prigodni programi (duhovne obnove, seminari, razmatranja za različite skupine vjernika). Potaknuo je da se u Godini župe organiziraju svete misije, a posebno u Došašću, Božićnom vremenu, Korizmi i Uskrsnom vremenu euharistijska klanjanja.

Tijekom Godine župe, Kardinal je, prema kanonskim odredbama, dodijelio potpuni oprost, koji može steći svaki vjernik koji se u crkvi zadrži u euharistijskom klanjanju ili koji sluša nekoliko propovijedi tijekom svetih misija, odnosno duhovnih obnova ili koji u crkvi pobožno izmoli marijansku krunicu; dok je nemoćni vjernici mogu izmoliti u obitelji.

Zapotpuni oprost potrebno je ispuniti propisane uvjete: sakramentalna sv. ispovijed – može se obaviti i koji dan ranije; za stjecanje oprosta potrebno je biti u stanju milosti; Euharistijska pričest – na dan kada se želi primiti oprost; Molitva na papinu nakanu – Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu; Izvršiti djelo propisano za potpuni oprost (klanjanje ili krunica); potrebno je, osim toga, učiniti neko dobro djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svrha povelje je da pristupom Božjem milosrđu tijekom Godine župe sv. Antuna Padovanskog vjernici obiluju duhovnim dobrima, plodonosnije žive kršćanski poziv i jačaju crkveno zajedništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.