(FOTO) Održan radni dio ovogodišnjeg 27. Susreta hrvatskih misionara i misionarki – ‘nositelja poruke o svojoj zemlji’

Radni dio ovogodišnjeg 27. Susreta hrvatskih misionara i misionarki održan je u Dvorani sv. Ivana Pavla II, a započeo je zajedničkom molitvom koju je predmolio voditelj Misijskog ureda Sisačke biskupije vlč. Ivan Faletar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku okupljenima su se obratili domaćin sisački biskup Vlado Košić, hvarsko-bračko-viški biskup i predsjednik Vijeća za misije HBK Slobodan Štambuk, ravnatelj Papinskih misija u Hrvatskoj vlč. Antun Štefan i ravnatelj Papinskih misija u BiH vlč. Ivan Štironja.

Tom prigodom biskup Košić je istaknuo kako je ovaj Susret prilika da misionari upoznaju ovaj grad i Biskupiju, ali i prilika da vjernici s kojima će se susresti upoznaju njih i njihov poziv. “Već sam vam i jučer rekao da vi bez obzira gdje djelujete kao misionari, da ste i nositelji poruke o svojoj zemlji. Premda vam to nije vaša prva zadaća nezaobilazno je i to da vi svojim životom i navještanjem Evanđelja širite i istinu o nama Hrvatima. Vama prvo treba biti na srcu ono što vas je i ponijelo u misije, a to je ljubav prema Kristu Gospodinu i vaš poziv da o njemu svjedočite po cijelome svijetu. Ta zadaća zapravo bi nam svima treba biti prva i najvažnija bez obzira gdje smo, u misijama ili ovdje u Domovini”, poručio je biskup Košić okupljenima.

Hvarsko-bračko-viški biskup i predsjednik Vijeća za misije HBK Slobodan Štambuk zahvalio je biskupu Košiću na organizaciji ovog Susreta, te se prisjetio početaka misionarskih susreta ističući kako se oni održavaju u želji da se barem malo pažnje pokaže prema onima koji su na velikoj Gospodnjoj oranici. “Svake se godine nađemo na drugom mjestu kako biste vi misionari upoznali našu domovinu, ali i kako bi svaki taj kraj gdje se nađemo mogao susresti misionare uživo i čuti o njihovu životu i pozivu. Smatram da je od početaka jedna od najvažnijih točaka susret s ljudima na terenu, u župama i crkvama”, rekao je biskup te još izrazio radost zbog započetog procesa za proglašenje blaženim slavnog misionara o. Ante Gabrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Papinskih misija u Hrvatskoj vlč. Antun Štefan, istaknuo je kako već dvadeset sedmi puta misionari se okupljaju kako bi se radovali Bogu koji je zaljubljen u svakog čovjeka, a ravnatelj Papinskih misija u BiH vlč. Ivan Štironja podsjetio je na poruku pape Franje povodom Svjetskog misijskog dana.
U drugom dijelu Susreta predstavljeni su projekti Papinskih misijskih djela: časopis “Radosna vijest”, “Misijska nedjelja”, “Kateheze za prvopričesnike, krizmanike i srednjoškolce”, “Misijski kalendar”, “Misijska vozila” i “Djela sv. Djetinjstva”, a okupljeni misionari nakon predstavljanja svjedočili su svoja misionarska iskustva i razgovarali o konkretnim problemima i potrebama s kojima se susreću u svom radu.

U popodnevnim satima misionari su se uputili u sisačke gradske župe gdje su sudjelovali na večernjim misama i tom prigodom vjernicima svjedočili svoje poslanje.

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.