(FOTO) Održana 2. Međunarodna konferencija za Život u Zagrebu: Okupilo se 130 sudionika iz Hrvatske i svijeta

Foto; 40 dana za život

Od 3. do 5. svibnja održana je u hotelu Westin u Zagrebu, 2. Međunarodna konferencija za Život pod nazivom „Život, dakle, biraj!“, u organizaciji Udruge „Hrvatska za Život“.
Na Konferenciji se okupilo 130 sudionika iz Hrvatske i svijeta. Gosti su kroz mnoge teme o zaštiti života od prirodnog začeća do prirodne smrti trebali odgovoriti na pitanje:
„Koje je rješenje pobačaja u domovini i svijetu?“, a reakcije sudionika potvrđuju da su u tome uspjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teme su bile raznolike i zanimljive: predbračna i bračna čistoća, prirodno planiranje obitelji, rad sa supružnicima koji ne mogu imati djecu, posvajanje, rad sa starijima i nemoćnima u domovima, kako u praksi izgleda rad s trudnicama i majkama, izlječenje rana pobačaja kod muškaraca i žena, a o iskustvima borbe za život čuli smo od gostiju iz Sjedinjenih Američkih Država, Kolumbije, Makedonije i Austrije. Sudionici Konferencije došli su iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz Španjolske, Slovačke, Bosne i Hercegovine, a čak i iz daleke Indije.

Posebnost ove Konferencije je u tome da su dodjeljena priznanja i zahvale pro-life seniorima (ne toliko po godinama, koliko po dugogodišnjem stažu ustrajnog i marljivog zalaganja za zaštitu i promociju kulture života u Hrvatskoj). Udruga „Hrvatska za Život“ tako je zahvalila dr. Antunu Lisecu, dr. Ružici Ćavar, dr. Danijeli De Micheli Vitturi, Bosiljki Bačuri, dipl. iur., bračnom paru Mariju i Darki Živković te vlč. Ivici Berdiku te im uručila posebne zahvalnice. Ante Čaljkušić i Petra Milković, predsjednik i dopredsjednica Udruge, naglasili su kako su ovo samo neki od uzora borbe za život u Hrvatskoj te su im od srca zahvalili što mole za sve volontere i članove Udruge „Hrvatska za Život“ i Inicijative „40 dana za život“.

„Počašćena sam što sam mogla biti dio 2. Međunarodne konferencije za Život u Zagrebu.“, rekla je Sue Thayer, direktorica za odnose s javnošću svjetske inicijative 40 Days for Life. Sue je 18 godina radila unutar industrije abortusa te je u svom izlaganju podijelila dramatične događaje koji se svakodnevno zbivaju unutar zidova klinika za abortuse Planned Parenthood.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Odlična organizacija, prekrasno iskustvo i predivno provedeno vrijeme u Zagrebu i Hrvatskoj!“, dojmovi su Rebecce Kiessling iz SAD-a, predsjednice udruge Save the 1, čije podružnice postoje diljem svijeta, a koja se bori za svaki život bez iznimke, kako bi se pravno zaštitila i djeca začeta silovanjem, s obzirom da je i sama na taj način začeta. Posebno ju je razveselilo što je u veliku Save the 1 obitelj ušlo i dvoje novih članova iz Hrvatske, koji su tijekom Konferencije podijelili svoju životnu priču. Iako su začeti silovanjem, njihove su ih majke rodile te danas svjedoče o ljepoti i vrijednosti svog života.

Osvježeni novim spoznajama i ohrabreni nastavljamo izgradnju kulture života te se unaprijed radujemo sljedećoj konferenciji za Život čiji ćemo datum održavanja objaviti uskoro, poručuju iz 40 dana za život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.