(FOTO) Poznati glumac Gerard Butler primio nagradu za rad s Marijinim obrocima: ‘Velike se stvari događaju kada svatko da malo od sebe’

Cinema for Peace Gala Award, 23.02.2020, Foto: Juergen Biniasch

Gerard Butler primio je počasnu nagradu Cinema for Peace kao priznanje za svoj rad s Marijinim obrocima, humanitarnom organizacijom koja u najsiromašnijim zajednicama svijeta osigurava svakodnevni obrok na mjestu obrazovanja. Škotski je glumac dugogodišnji podupiratelj Marijinih obroka, u koje se uključio nakon što je osnivaču Magnusu MacFarlane-Barrowu prije deset godina dodijelio nagradu CNN Heroja.

> (FOTO) U Zagrebu 10. obljetnica Marijinih obroka u Hrvatskoj: Osnivač MacFarlane-Barrow pozvao na nastavak djelovanja za najpotrebnije

Od tada je Gerard posjetio zajednice u Liberiji i na Haitiju, upoznavajući djecu čiji su životi promijenjeni jednostavnim darom svakodnevnog obroka. Magnus je rekao:

„Gerryjeva potpora odigrala je vrlo važnu ulogu u podizanju svijesti o našem radu diljem svijeta. On se zbilja predao ovom poslu, provodeći vrijeme s nekim od zajednica koje služimo. Kada govori o našoj misiji i o onima kojima služimo, to čini s dubokim razumijevanjem i suosjećanjem, i zbog toga je potaknuo mnoge diljem svijeta da daju svoju podršku Marijinim obrocima. Iznimno mi je drago što je počašćen i prepoznat na ovaj način!“

Butler: Hraniti djecu dok uče jednostavna je stvar koja zaista mijenja živote

Gerard je primio nagradu na svečanosti u Berlinu u Njemačkoj, u nedjelju 23. veljače. Prethodni primatelji ove počasne nagrade uključuju Angelinu Jolie, Leonarda DiCaprija i Georgea Clooneya. Gerard je rekao:

„Osjećam se ponizno što sam prepoznat od Cinema for Peace na ovaj način, ali ja sam oduvijek smatrao da je privilegija biti uključen u Marijine obroke. Hraniti djecu dok uče jednostavna je stvar koja zaista mijenja živote. Zajednice koje sam posjetio na Haitiju i u Liberiji doista su divne i nadahnjujuće. Ono na što me Marijini obroci uvijek podsjećaju je da se velike stvari događaju kada svatko da malo od sebe.“

Na svom Facebook profilu Gerard je objavio da je počašćen što je primio nagradu, ali da je čovjek koji ju zaslužuje Magnus MacFarlane Barrow, osnivač i izvršni direktor Marijinih obroka, koji je u studenom prošle godine u Slavonskom Brodu i u Zagrebu uveličao proslavu 10 godina Marijinih obroka Hrvatska.

“Osjećam strahopoštovanje prema onome što je moj brat Magnus stvorio i prema utjecaju koji svakodnevno imaju na više od 1,6 milijuna djece širom svijeta” napisao je Gerard.

Cinema for Peace želi podupirati i promovirati filmove koji čine svijet boljim i do danas su donirali više od 10 milijuna dolara za humanitarne projekte diljem svijeta. Dio prihoda s njihove nedavno održane svečanosti bit će doniran Marijinim obrocima kako bi doprijeli do još više gladne djece u školama.

Humanitarna udruga Marijini obroci Hrvatska koncem 2019. proslavila je 10 godina svoga djelovanja i vjernog truda za djecu u najsiromašnijim zemljama svijeta. Tim je povodom i osnivač Magnus MacFarlane-Barrow svojim motivirajućim govorom potaknuo sve u publici na nastavak djelovanja za najpotrebnije.

Udruga Marijini obroci Hrvatska tijekom 2019. godini hranila je više od 32 tisuće djece u najsiromašnijim zemljama svijeta, a u 10 godina djelovanja otvorila je i brine za 16 kuhinja u kojima svaki dan svoj školski obrok dobije oko 13.500 djece.

Vizijom organizacije Mary’s Meals da svako dijete prima dnevni obrok na svom mjestu obrazovanja djeci se ne spašava samo život, već ih se potiče da uče te dugoročno sebi, svojoj obitelji i zajednici osiguraju bolji život. Prosječno 120 kuna dovoljno je da se jedno dijete nahrani u školi tijekom cijele školske godine.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr