(FOTO) Predstavljena knjiga ‘Neplanirano’ u Zaprešiću: Knjiga koja će vas potaknuti na još veće zalaganje za život!

Foto: Narod.hr

U četvrtak, 24. listopada, u crkvi Marije Kraljice apostola u Zaprešiću održano je predstavljanje knjige “Neplanirano” autorice Abby Johnson. Knjiga je izašla u izdanju nakladničke kuće Verbum, a predstavljanje je organizirala Inicijativa 40 dana za život Zaprešić. Na predstavljanju je govorio Krunoslav Puškar, regionalni koordinator Inicijative za sjevernu i sjeverozapadnu Hrvatsku te Istru i Kvarner, liječnica, psihijatrica, dr. sc. Cvijeta Pahljina te je nastupila obitelj Majdandžić, sa svojih šestero djece, u ime koje je govorila majka Zrinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga “Neplanirano” potresno je svjedočanstvo bivše ravnateljice Klinike za pobačaje, Abby Johnsohn, koja se prestala baviti tim poslom nakon što je prvi put vlastitim očima svjedočila pobačaju. Zbog tog se strašnog iskustva nakon punih osam godina rada u klinici za pobačaje pridružila zagovornicima života koji su se molili pred ogradom klinike u sklopu inicijative „40 dana za život“.

Voditeljica inicijative 40 dana za život u Zaprešiću: ‘Dođite u četvrtak na predstavljanje knjige ‘Neplanirano’ u župi Marije Kraljice Apostola!’

Na početku je okupljene pozdravila Elma Rita Marjanović, voditeljica Inicijative 40 dana za život u Zaprešiću. “Jednu našu moliteljicu prije nekoliko je dana prolaznik pred domom zdravlja upitao: ‘A što ako je to dijete koje je začeto teško bolesno?’ Ona je odgovorila: ‘A što ako se razboli nakon što se rodi?’ Vjerujem da je odgovor u oba pitanja isti – da je život u svakom slučaju vrijedan.” – rekla je uvodno Elma Rita Marjanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krunoslav Puškar, regionalni koordinator Inicijative, kazao je kako je teško predstaviti knjigu na način da ne otkriva sve njezine dijelove jer bi time odgovorio slušatelje od toga da je i sami pročitaju. Preporučio je svima da pročitaju knjigu ističući da je trenutak kada ju je on pročitao bio prekretnica u njegovu život i poticaj da se još snažnije zalaže za zaštitu života. Govorio je o zastrašujućim brojkama izvršenih pobačaja u klinkama Planned Parenthooda, najvećeg lanca klinike za pobačaje u SAD-u, ali i o ohrabrujućim statistikama koje je postigla Inicijatva 40 dana za život: na tisuće spašenih života, smanjenje broja pobačaja, zatvaranje brojnih klinika za pobačaje…

Dr. sc. Cvijeta Pahljina govorila je o pobačaju iz perspektive liječnice psihijatrice. Spomenula je pojavu postabortivnog sindroma kod majki koje su učinile abortus, ali također i druge posljedice, kao što je česta nemogućnost ponovnog začeća. Također dr. sc. Pahljina se osvrnula i na posljedice pobačaja na drugu djecu u toj obitelji: ukoliko oni saznaju da su njihovi roditelji izvršili pobačaj na njihovom nerođenom bratu ili sestri u njima se narušava povjerenje prema roditeljima. Također je ispričala i jedan razgovor s ženom koja je razmišljala o počinjenju pobačaja, ali je ipak, vođena svojom savješću, zatražila od nje savjet i razgovor. Kroz njega je došla do zaključka da bi joj počinjenje pobačaja stvorilo grižnju savjesti te da bi poslije zasigurno zažalila zbog toga.

Publiku je posebno razdragalo kada je pred njih izašao bračni par Majdandžić, Marko i Zrinka, sa svojih šestero djece: Benjamin, Tamara, Jakov, Toma, Pavao i Andrija. Iako su djeca morala dugo čekati da dođu na red, bila su izrazito mirna. Majka Zrinka podijelila je s okupljenima svjedočanstvo o otvorenosti životu i o tome kako izgleda život u tako velikoj obitelji. Rekla je kako im život nije uvijek bio lak, ali kako su uz pomoć Božje providnosti uvijek uspjeli prebroditi one najteže životne situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljanje je glazbom uzveličao vokalno-instrumentalni sastav Tehillim, čijoj su se pjesmi pridružili i okupljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.