(FOTO) Svečano otvoren Razvojni centar Marijanskog zavjeta za Domovinu

Foto: Marijanski zavjet za domovinu

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu jučer je svečano otvorila vrata Razvojnog centra u Tomašićevoj 10, te predstavila projekte Crobuy i knjigu „Hrvatski proizvod u hrvatskom domu“. Tamo su se jučer okupili brojni predstavnici državne i lokalne vlasti, mediji, donatori, partneri, članove i ostali podržavatelji koji su kroz program, koji je vodio poznati voditelj Marin Periš, saznali više o projektima i planovima Marijanskog zavjeta za Domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je predstavljen i projekt Crobuy koji obuhvaća internetsku platformu za plasman proizvoda malih proizvođača autentičnih hrvatskih proizvoda, uz marketinšku i savjetodavnu podršku i mentorstvo. Preduvjet tog velikog projekta je knjiga „Hrvatski proizvod u hrvatskom domu“, praktični vodič koji jasno, konkretno i primjenjivo objašnjava kako poboljšati plasman proizvoda putem interneta, namijenjena malim gospodarstvenicima, braniteljskim zadrugama, seoskim domaćinstvima. Prema riječima Predsjednika udruge, g. Anđelka Đereka „Tim aktivnostima Marijanski zavjet za Domovinu aktivno radi na uključivanju malih lokalnih gospodarstava i obrta u aktivnu tržišnu utakmicu, kojoj je krajnji cilj opće podizanje hrvatskog gospodarstva.“

Cilj Udruge je vraćanje dostojanstva hrvatskog čovjeka počevši od hrvatskog branitelja, njegovo duhovno i ekonomsko osnaživanje kao temelj zdravog hrvatskog društva te uključivanje mladih u stvaranje zajedničkih novih vrijednosti kao zalog bolje budućnosti.

S tim ciljem pokrenuto je 2015. g. Zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske i obuhvaća svake godine više od 2000 hodočasnika. O tom putu snimljen je i dokumentarni film, koji je premijerno prikazan u 10 gradova. Osim toga, pokrenuti su i mnogi drugi projekti i aktivnosti poput: Umjetničke kolonije koja je održana na Modravama na kojoj je sudjelovalo preko 20 renomiranih akademskih i slobodnih umjetnika i gdje je stvoreno preko 30 umjetničkih djela, koja su izložena u prostorijama Razvojnog centra. Sve ove navedene aktivnosti provodi stručni tim za pisanje europskih projekata. Cijela priča oko Udruge Marijanski zavjet za Domovinu prožeta je jakom duhovnošću uz potporu velikog broja svećenika..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.