(FOTO) U Zaprešiću uprizorena Kristova muka

Na nedjelju Cvjetnicu, u 19 sati u kripti crkve svetog Ivana Krstitelja župe svetog Petra apostola u Zaprešiću, u organizaciji udruge Stepinčeva oaza mira, održalo se već tradicionalno uprizorenje Kristove muke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni sudionici, od najmlađih do najstarijih, i ovoga su puta uložili izniman trud u pripremi scenskog prikaza posljednjih trenutaka Isusova života.

Događaj je svojim je pjevanjem upotpunio vokalni sastav Angeluš.

Započevši scenama pripreme i blagovanja posljednje večere, prikaz se nastavio dočaravanjem dramatičnog ozračja tjeskobne molitve na Maslinskoj gori, uhićenja, optuživanja, ispitivanja i suđenja, kroz koji su sudionici imali priliku pokazati svoje glumačko umijeće. U Isusov križni put bili su uključeni i tekstovi Tomislava Ivančića, a nakon scena raspeća i skidanja s križa, u medidativnom ozračju pročitan je poticajni molitveni tekst, što je sve zajedno okupljenima pružilo i snažan duhovni doživljaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju se prisutnima obratio župnik vlč. Ivan Frkonja, koji je zahvalio svim sudionicima i sponzorima. Posebno je zahvalio udruzi Stepinčeva oaza mira za sve što su kroz svojih deset godina postojanja učinili za promicanje kršćanskih vrijednosti te ih potaknuo da i dalje nastave sa svojim zalaganjem, posebno sada, u trenucima kada su te vrijednosti posebno ugrožene.

sv-petar-zapresic.hr

Prvo uprizorenje Kristove muke u Zaprešiću održano je 2010., u otvorenom prostoru, u Novim dvorima Jelačićevim.

Ove je godine Stepinčeva oaza Kristovu muku uprizorila i u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu povodom Dana Nadbiskupske klasične gimnazije, u nedjelju 18. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.