‘Glavatari’ uz izložbu ‘O životinjama i ljudima’ u Etnografskom muzeju

Uz izložbu “O životinjama i ljudima“, koja posjetitelje vodi u kronološku šetnju burnog i neraskidivog odnosa između ljudi i životinja, od četvrtka se u zagrebačkom Etnografskom muzeju održava i izložba “Glavatari – Zoo Zid: za suvremene lovce na kreativno”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavatari su radovi Ane Grzunov, ručno rađeni i unikatni ukrasi za zid, izrađeni od recikliranih, ekoloških materijala te postavljeni na drvenu podlogu.

“Kaširani papir starih novina, prirodno ljepilo od brašna i vode, pamuk i koji metar gušta – sve je to Glavatar. Originalan ukras za zid, maštovit poklon za dijete, neobičan dar za odrasle željne pokojeg skoka iz rutine, uniformiranih trendova, klasičnih poklona i uvriježenih simbola”, napominje se u najavi izložbe.

“Glavatari su tu da nas na značajan, osebujan i inspirativan način trznu u razmišljanju kako danas doživljavamo životinje i kako danas doživljavamo sebe, zajednicu i svijet koji nas okružuje”, dodaje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Grzunov (1982., Zagreb) diplomirala je Predškolski odgoj na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, te s Dijanom Zorić osmislila, osnovala i pokrenula Laboratorij zabave, suvremeni i interaktivni studio za učenje, igru i smijeh.

Laboratorij zabave redovito osmišljava i provodi umjetničke i kreativne sadržaje za polaznike i entuzijaste svih životnih dobi te dinamične i posve neklasičnih programa edukacije za djecu vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta.
Tijekom trajanja izložbe, do 8. listopada, Laboratorij zabave će održavati kreativne radionice za djecu i odrasle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.