Gradonačelnik Bandić primio Branka Lustiga

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima danas je primio hrvatskog producenta Branka Lustiga i direktoricu Festivala židovskog filma Natašu Popović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gradskoj su upravi pogledali projekcije dva filma koje su gosti poklonili Gradu Zagrebu: O Festivalu židovskog filma te film Da se ne zaboravi.

„Dali smo jedan dar skupštini Grada Zagreba i gospodinu Milanu Bandiću“, rekao je Lustig novinarima te opisao o čemu govore filmovi.

“Da se ne zaboravi” je dvadesetominutni film o posjetu studenata Zagrebačkog sveučilišta i gradonačelnika Milana Bandića Maršu živih u Auschwitzu u travnju ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„To je film koji opisuje trenutke koje smo proživjeli u Auschwitzu, a u filmu se vidi i zastava Grada Zagreba i Hrvatske koja se po prvi puta mogla vidjeti u Auschwitzu u povodu jednog takvog čina“, rekao je Branko Lustig.

Drugi film je film o toleranciji, što je tolerancija i što ona znači za nas u Hrvatskoj. Taj je pak film na neki način suma svega onoga što smo radili tijekom zadnjih osam godina otkada Festival traje, naglasio je Lustig.

Nataša Popović je naglasila kako će javnost film O Festivalu židovskog filma najkasnije vidjeti u rujnu kada će biti prikazan kao promocijski film Festivala dok će Da se ne zaboravi, ako ne prije, biti prikazan na Festivalu židovskog filma, koji je planiran u travnju 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.