Hrvatsko nadzemlje: tema novog susreta ‘Potraga za srećom’

Hrvatsko nadzemlje u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira zadnji susret mladih grada Splita u ovoj akademskoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema ovog susreta je “Potraga za srećom”, a gost predavač je dr.sc. fra Ante Akrap, profesor na KBFu u Splitu.

Susret će se održati 15. lipnja 2016. s početkom u 20.30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu.

Glazbeni sastav mladih Snaga Vjere iz Kaštel Novoga će svojim pjevanjem uveličati susret. Susret vodi i animira Hrvatsko Nadzemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Srećotražioci!

Kažu da šećer dolazi na kraju. Ali nisu svi ljubitelji slatkoga, dok nekima šećer i škodi. Stoga smo za kraj šeste sezone Hrvatskog Nadzemlja pripremili temu oko koje čovjek ne može pobjeći: potraga za srećom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na postavljeno pitanje što želimo od života obično odgovaramo: Želim biti sretan/a. No, na pitanje u čemu se sastoji sreća nismo jedinstveni u odgovorima. Aristotel je definirao sreću kao najveće dobro. Gdje naći i kako ostvariti to najviše dobro? U stvarima, poslovnim uspjesima, životnom ostvarenju ili pak ljudima? Mnogo je različitih putova i ponuda u suvremenome svijetu na kojima pokušavamo ostvariti ovu težnju našega srca – biti sretan. Međutim, svi nas putovi ne vode istome cilju te nam stoga sreća izgleda kao nedosanjani i neostvarivi san, a život kao bolna i prazna pustinja. Malo je potrebno da budemo sretni, ali to malo nam uvijek nekako nedostaje! A koliko god čovjek bio nesretan ili se pak osjećao nesretnim, svatko je barem na trenutak bio nečija sreća.

Je li sreća najveća obmana i zabluda čovjeka, pa s pravom možemo zaorit pjesmu Zlatka Pejakovića: „Nesretnik sam od rođenjaaaa“? Ili je pak sreća stvarnost koja nam je na dohvat ruke, koju zbog raznoraznih razloga nismo sposobni prepoznati? Na ova i još mnoga pitanja odgovorit će nam doktor filozofije fra Ante Akrap, profesor filozofije i logike sa splitskog KBF-a (navodno u posjedu Kairosovog čuperka).

Za udaranje po klavijaturama i pjevanje terce na tišinu pozvali smo VIS Snaga vjere, mlade iz Kaštel Novoga koji će glazbeno upotpunit susret. A za nenamjernu sabotažu susreta, pripremu skečeva i filmića tu su vječni ambiciozni katolikovi iz Hrvatskog Nadzemlja. Za sve ostalo ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

P.S. Kažu da ne možeš kupiti sreću novcem… Ali možeš doći na susret Hrvatskog Nadzemlja, šta ti je prilično isto! Oni koji ne dođu, a što da vam kažemo: više sreće drugi put!

U suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije,

vaše Hrvatsko Nadzemlje! 🙂 “

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.