Interliber 2018. od 13. do 18. studenoga s više od 300 izlagača

Foto: fah

Međunarodni sajam knjiga i učila, popularni zagrebački Interliber, održat će se od 13. do 18. studenoga, a u programu koji za njegovo 41. izdanje u tradicionalnim paviljonima 5 i 6 Zagrebačkog velesajma priprema više od 300 izlagača poseban je naglasak stavljen na rusku književnost, dok je kao novost najavljeno održavanje Sajma svjetskog obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća književna manifestacija u Hrvatskoj, sajam knjiga Interliber već desetljećima služi kao platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare, a za vrijeme čijeg trajanja “ulicama” Zagrebačkog velesajma svake godine prošeta oko 130 tisuća zaljubljenika u knjigu.

Na 41. Interliberu, tijekom šest sajamskih dana od utorka 13. studenoga do nedjelje 18. studenoga, u paviljonima 5 i 6 okupit će se više od 300 izlagača, s knjigama najrazličitijih žanrova i za sve uzraste, te brojim naslovima svjetski poznatih bestselera i književnih spisateljskih zvijezda.

U vrijeme kada se trendovi izmjenjuju gotovo svakodnevno, a potreba za cjeloživotnim obrazovanjem veća nego ikada, Interliber na jednom mjestu nudi i najopsežniju ponudu stručne i poslovne literature, udžbenika i ostalih pomagala za daljnju izobrazbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatskim kviz savezom i samim izlagačima, Interliber najavljuje i bogat popratni program predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovora s književnicima, čitaonica i radionica, dodjela književnih nagrada, aukcija starih knjiga, kvizova, glazbenih programa, kao i program stručnih susreta nakladnika, knjižara i knjižničara, te okruglih stolova i panel rasprava.

O ozbiljnim književnim temama raspravljat će se u ‘Premium programu’ koji će ugostiti i inozemne pisce, a uređuju ga istaknuti urednici hrvatske književne scene.

U sklopu edukativno-zabavnih programa za djecu organizatori najavljuju druženje sa znanstvenicima i zabavu za najmlađe uz edukativne pokuse u školici ‘Znanstvenog kvarta’, gdje će se učenici osnovnih i srednjih škola moći natjecati u kvizovima znanja HIGH FIVE, a bit će održano i Ekipno državno prvenstvo najboljih hrvatskih kvizaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inteliber je također uključen u ‘Knjigodar’, akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama Hrvatske udruge školskih knjižničara, u kojoj se putem natječaja svake godine popunjava knjižni fond odabrane školske knjižnice, s ciljem podizanja svijesti o njihovoj važnosti za izgradnju društva znanja.

Ruska Federacija za Interliber priprema bogat program prezentacija, među kojima se izdvaja okrugli stol “Slavenska književnost kao čimbenik razvoja mentalne ekologije u svijetu”, a kao jedna novost ovogodišnjeg sajma najavljen je Sajam svjetskog obrazovanja (World Education Fair), koji će se održati 16. i 17. studenog u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Na World Education Fairu svi zainteresirani za obrazovanje u inozemstvu moći će dobiti informacije o studiranju, srednjim školama, jezičnim tečajevima u inozemstvu i Work&Travel USA programu studentske kulturalne razmjene u SAD-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će se po četvrti puta hrvatskim srednjoškolcima i studentima, ali i njihovim roditeljima i svima koji žele saznati više o obrazovanju u inozemstvu pružiti jedinstvena prilika da pitaju sva pitanja i uživo se susretnu s predstavnicima i profesorima sjajnih inozemnih sveučilišta, privatnih srednjih škola i centara za učenje stranih jezika iz Velike Britanije, Nizozemske, Danske, Švicarske, Austrije, Poljske i drugih.

Tijekom WEF-a svi posjetitelji će imati priliku i poslušati zanimljive radionice i predavanja na temu obrazovanja u inozemstvu, ali i ostvariti popuste na jezične tečajeve i saznati kako doći do dobrih stipendija.

Interliber se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i gradonačelnika Grada Zagreba. Ulaz na sajam je besplatan za sve posjetitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.