Istraživanje: Što misle studenti o e-nastavi u vrijeme pandemije?

foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Znanstvenici s Hrvatskog katoličkog sveučilišta objavili su rad o stavovima i bojaznima studenata zdravstvenih studija u Hrvatskoj u vezi prelaska isključivo na e-nastavu tijekom pandemije COVID-19

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U travnju i svibnju 2020. među studentima devet sveučilišnih zdravstvenih studija u Hrvatskoj provedeno je istraživanje kojem je bio cilj ispitati stavove i bojazni studenata zdravstvenih studija u Hrvatskoj povezanih s prelaskom nastave iz predavaonica Sveučilišta ili fakulteta isključivo na e-nastavu tijekom pandemije COVID-19.

U istraživanju su sudjelovale sljedeće ustanove: Hrvatsko katoličko sveučilište. Sveučilišni odjel zdravstvenih studija, Sveučilište u Splitu, Medicinski fakultet u Puli, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, Odjel za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru, Libertas međunarodno sveučilište, Studij sestrinstvo – Sveučilište u Dubrovniku, Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci i Sveučilište Sjever.
Koautori rada s Hrvatskog katoličkog sveučilišta bili su: Livia Puljak, Marta Čivljak, Ana Haramina, Snježana Mališa, Dalibor Čavić i Dinko Klinec.

U istraživanju je sudjelovalo 2520 studenata sa stopom odgovora od 70,3%. Rezultati istraživanja pokazuju kako je većina studenata zdravstvenih studija bila zadovoljna s isključivim e-učenjem, svojom osobnom prilagodbom i prilagodbom ustanove na isključivo e-učenje. Studenti su u istraživanju naveli prijedloge za poboljšanje e-učenja koje će ustanove moći iskoristiti kako bi se bolje prilagodile na buduću e-nastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znanstveni rad je objavljen u časopisu BMC Medical Education. Pristup radu je otvoren i rad se može pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.