Ivana Petrović osvojila Večernjakovu ružu za TV osobu godine

petrović
Foto: Facebook

Jedna od najpoznatijih novinarki na hrvatskoj medijskoj sceni, Ivana Petrović, svoje dugogodišnje veliko iskustvo, kao urednica vanjske politike, reporterka i komentatorica, svakodnevno pretvara u kvalitetne i sadržajne analize i izvještaje, javlja dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine rad Ivane Petrović na Novoj TV su posebno obilježila praćenja dva, u globalnom pogledu, najvažnija vanjskopolitička momenta – referendum o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz EU, odnosno Brexit te predsjednički izbori u SAD-u.

Ivana Petrović je kao vanjskopolitička urednica bila voditeljica specijalnih projekata najgledanijeg informativnog programa Nove TV. Njeni komentari i analize uvijek pogađaju bit problema i tumače suštinu konteksta. U prvim trenucima raspleta ključnih događaja donosi kvalitetne interpretacije i prve moguće scenarije daljnjeg tijeka kompleksnih vanjskopolitičkih procesa.

Ove godine značajan je novinarski doprinos dala i u situaciji objave oslobađajuće presude Haškog suda Vojislavu Šešelju, čiji rad detaljno prati godinama. Svoj posao vješto i odgovorno obavlja te je gledateljima u ključnim situacijama sposobna prenijeti i informaciju više, upravo zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, dobrom poznavanju konteksta situacije, kao i vrijednim diplomatskim kanalima i izvorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana Petrović je, uz redovito pojavljivanje na ekranu, često zvan gost mnogih konferencija i okruglih stolova. Zbog svoje stručnosti cijenjena je u struci, ali i široj javnosti stoga u okviru panel rasprava sudjeluje u razmjeni znanja i iskustava, kako iz teorije tako i iz prakse.

”Ružu sam dobila ja, ali bez tima ništa od toga ne bi bilo moguće”, rekla je prilikom dodjele Ivana Petrović, spomenuvši posebno kolegicu Ivanu Pezo Moskaljov s kojom se izmjenjuje na pregledima tjedna, analizama i komentarima najvažnijih događanja u Hrvatskoj i svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.