Izlazi najiščekivanija knjiga godine Paule Hawkins

Foto: narod.hr

Paula Hawkins, autorica bestselera New York Timesa i globalnog književnog fenomena Djevojka u vlaku vraća se s novim romanom U vodu koji je najavljen kao psihološki triler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojka u vlaku prodala se u nevjerojatnih 20 milijuna primjeraka diljem svijeta, a prema knjizi je snimljen istoimeni film.

U vodu je briljantni psihološki roman koji progovara o varljivosti osjećaja i sjećanja, kao i o razornom utjecaju prošlosti na sadašnjost.

Roman se odlikuje izvanredno nadarenim pripovijedanjem, kao i spisateljičinim razumijevanjem dubokih ljudskih emocija kojim je osvojila milijune čitatelja pri samom izlasku knjige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autorica Paula Hawkins ponosno je istaknula da se nije htjela nadovezati na prethodni uspjeh i da je htjela napisati nešto sasvim drugačije. Čini se da je taj recept uspješan, jer se pomama za knjigom upalila i prije samog izlaska knjige na tržište i još uvijek – ne jenjava!

Hrvatsko izdanje knjige izlazi u ponedjeljak, 12. lipnja u izdanju Mozaika knjiga.

Svojim je prvi romanom učinila nešto nevjerojatno – poharala je sve liste najčitanijih knjiga i dobila status majstorice psiholoških zapleta zajedno s Gillian Flynn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam uvod u roman je poprilično šokantan: kao u pravim horor filmovima čitatelju se pred očima urezuje slika vezane žene pronađene na dnu rijeke. Samohranu majku pronašli su mrtvu u rijeci koja teče kroz gradić. Ranije tog ljeta, osjetljiva tinejdžerica dočekala je istu sudbinu. Njih dvije nisu prve žene koje su umrle u tim tamnim vodama, ali njihove smrti uznemirile su rijeku i njezinu povijest i iskopale davno potopljene tajne.

Iza utopljenice ostala je usamljena petnaestogodišnja kći. Bez oca i majke, i sad bez ijednog prijatelja, našla se na skrbi majčine sestre Jules, koja se nakon dužeg vremena vraća u svoj rodni grad nakon samoubojstva svoje sestre od koje se udaljila. Preuzima brigu nad svojom nećakinjom i kućom koja je uznemiruje, podsjeća na prošlost i na duboko zakopane tajne. Jules ne može vjerovati da je njezina sestra, koja je bila strastvena plivačica, počinila samoubojstvo skokom s litice u vodu.

Roman je pisan iz više različitih perspektiva, točnije njih 10, što stvara efekt slaganja puzlli, koje je potrebno pažljivo i mudro spojiti u konačnu „sliku“. Svako poglavlje i svaki narator donosi novo svjetlo na ono što smo u tom trenutku mislili i podrazumijevali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutku kad pomislite da ste pohvatali sve konce ove priče, samo ste zagrebli površinu. U ovom fikcionalnom gradu Beckfordu svatko ima tajne, a što dublje krenete u potragu za njima, to je vjerojatnije da ćete se izgubiti u mraku.

Stoga, ovaj će triler opovrgnuti sve vaše pretpostavke o žanru za koji ste mislili da sve znate. Preostaje nam malo se strpjeti, a onda „uroniti U vodu“, roman koji mnogo obećava!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.