Izložba ‘100 jaslica’ u Rimu

Uoči došašća u Rimu se svake godine održava izložba jaslica „100 Presepi“ koje pristižu iz cijelog svijeta. U crkvi Santa Maria del Popolo 26. studenog svečano je otvorena izložba u posebnom ozračju izvanredne jubilarne Godine milosrđa koju će sveti otac papa Franjo proglasiti 8. prosinca, na blagdan Bezgrešnog začeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između više od 200 izloženih jaslica iz 42 zemlje je i jedanaest radova hrvatskih autora iz raznih dijelova naše Domovine. Svi radovi svjedoci su tradicije i folklora raznih krajeva svijeta, ali i zajedničke kršćanske kulture.

Dragi Zenko, učitelj iz Zagreba svake godine izradi jedne jaslice za svoju obitelj, a zatim ih kao član Udruge prijatelja hrvatskih božićnih jaslica izlaže u zagrebačkim izlozima ili na zajedničkim izložbama jaslica. Ove je godine drugi put imao čast i zadovoljstvo predstavljati svoju zemlju na ovoj velikoj izložbi.
Iako netradicionalnog i netipičnog oblikovanja, njegove moderne jaslice pod nazivom „Obitelj“ upućuju na svetost obitelji i blagoslov rođenog djeteta, te su kao takve zapažene na izložbi.

*Izložba se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike i uz pokroviteljstvo talijanske biskupske konferencije (CEI), Papinskog vijeća za kulturu, Senata, Zastupničkog doma, premijera, Ministarstvo baštine i kulture, Lazio regije, grada Rima i Nacionalne udruge talijanskih općina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.