Kardinal Bozanić doputovao u Sinj kao posebni Papin izaslanik: ‘Ovdje sam kao hodočasnik’

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić doputovao je u Sinj, gdje će kao posebni izaslanik pape Franje u subotu 15. kolovoza na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije predvoditi euharistijsko slavlje u povodu proslave 300. godine svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sinju su ga dočekali mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, te Kardinalovi pratioci prema Papinom dekretu fra Petar Klapež, gvardijan samostana u Sinju i don Stipe Ljubas, dekan Cetinskog dekanata.

Nakon popričesne molitve na večernjoj misi (Gospin Užežin), koju je na Trgu dr. Franje Tuđmana predvodio provincijal splitske franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman, Kardinal se pomolio pred slikom Čudotvorne Gospe Sinjske.

Prigodni pozdrav uputio je nadbiskup Barišić, rekavši kako u osobi kardinala Bozanića, ovdašnji vjernici vide dublje značenje jubileja. “Vi, Kardinale, povezujete ovaj jubilej s našom Domovinom i s Petrovim nasljednikom” – kazao je nadbiskup Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinal Bozanić: Ovdje sam kao hodočasnik

Kardinal Bozanić u svom je obraćanju istaknuo kako se on danas želi pridružiti ovom jubileju kao hodočasnik koji zaziva zajedništvo i blizinu Crkve zagrebačke, te nosi blagoslov iz Stepinčeve katedrale. Stepinac je hodočastio u ovo svetište i sigurno je s nama duhovno prisutan, zagovara nas u potrebama i s Neba nas ljubi nebeskom ljubavi – naglasio je. Bez hodočašća i zajedništva s Marijom, smatra Kardinal, ne bismo bili to što jesmo.

Kardinal je iz Zagreba došao u pratnji mons. Nikole Kekića, vladike križevačkog, te vlč. Željka Faltaka i nadbiskupskog tajnika vlč. Marka Vukovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra u 9.30 sati kreće procesija ulicama Sinja, nakon koje će uslijediti svečano euharistijsko slavlje na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.