Kardinal Bozanić i Tomašević razgovarali o nastavku suradnje Grada Zagreba i Nadbiskupije

kardinal bozanić tomašević
Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, čelnik ekstremno lijeve Možemo, razgovarali su u ponedjeljak o nastavku suradnje između Grada i Nadbiskupije u pitanjima od zajedničkog interesa, posebno na socijalnom i karitativnom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Savica i dalje bez crkve: ‘Ni jedan trg, park ili ulica u Zagrebu još ne nose Stepinčevo ime’

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se sa zagrebačkim gradonačelnikom gosp. Tomislavom Tomaševićem u ponedjeljak 14. veljače 2022. godine u Uredu zagrebačkog nadbiskupa (Kaptol 29), izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susretu su prisustvovali zamjenik gradonačelnika gosp. Luka Korlaet, pročelnica Ureda gradonačelnika gđa Martina Jurišić, viša stručna savjetnica – glasnogovornica gđa Dinka Živalj, generalni vikar i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Tomislav Subotičanec, biskupski vikar za pastoral i kancelar Nadbiskupskog duhovnog stola mr. Marko Kovač te predstojnik Ureda nadbiskupa zagrebačkog gosp. Tomislav Buntak.

U otvorenom razgovoru izražena je obostrana želja za nastavkom suradnje između Grada i Nadbiskupije u pitanjima od zajedničkog interesa.

Naglasak je stavljen na suradnju u projektima za opće dobro građana grada Zagreba, posebno na socijalnom i karitativnom području; poput brige za građane koji su pogođeni posljedicama potresa i pandemije te poskupljenjem životnih troškova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinal Bozanić i gradonačelnik Tomašević razgovarali su o procesu obnove Zagreba te poteškoćama i izazovima u obnovi nakon potresa. Jedna od tema razgovora bila je i osiguranje prostora za okupljanja vjernika u onim župama koje još uvijek nemaju crkve.

> (FOTO) Više od 3 tisuće stanovnika Savice na noćnom bdijenju za izgradnju crkve

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Crkva bl. Alojzija Stepinca na zagrebačkoj Savici dobila lokacijsku dozvolu, odmah se oglasili nezadovoljnici

> “Čuvamo naš park” : Smetala im je gradnja crkve, a sada im smeta uređenje parka

> Razmišljanje župljana o crkvi na Savici: Ljudi apriori odbacuju Crkvu zbog krive slike koju im serviraju mediji

> ‘Želim da uz crkvu na zagrebačkoj Savici djeca imaju ono što ja nisam imala’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju sastanka iskazana je otvorenost za zajedničku suradnju u vidu rješavanja pitanja od općeg dobra svih građana grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.