Klovićevi dvori produljili izložbu: Uživajte u veličanstvenim djelima Bukovca, Ivekovića…

Foto: facebook/Galerija Klovićevi dvori

“Produžili smo izložbu „Povijest i umjetnost na zidovima palače u Opatičkoj 10“!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte remek-djela najvećih majstora moderne: Vlaha Bukovca, Mate Celestina Medovića, Bele Čikoša Sesije, Otona Ivekovića… Slike su izmještene iz palače Hrvatskog instituta za povijest radi obnove zgrade nakon potresa, pa nemojte propustiti ovaj neponovljivi likovni doživljaj! Izložbu možete razgledati do 28. veljače.” – objavila je nedavno Galerija Klovićevi dvori.

Jeste li znali što se krije iza najljepše ograde od kovanog željeza na Gornjem gradu? Mnogi kraj zgrade u Opatičkoj 10 prolaze ne znajući što ona skriva i kakva umjetnička blaga čuva. Izložba u prizemlju Galerije Klovićevi dvori otkrit će Vam čudesnu kulturnu baštinu te ispričati zaboravljenu povijest. Organizirana je u suradnji s Hrvatskim institutom za povijest i Hrvatskim restauratorskim zavodom u Zagrebu u prigodi izmještanja djela iz matične institucije radi sanacije zgrade od potresa. Po prvi puta moći ćete doživjeti bliski susret s remek-djelima hrvatske likovne umjetnosti najvećih majstora moderne: Vlaha Bukovca, Mate Celestina Medovića, Bele Čikoša Sesie, Otona Ivekovića i Ferde Kovačevića.

Slike hrvatske prošlosti iz svečane Zlatne dvorane i djela koja oslikavaju klasike svjetske književnosti iz Renesansne sobe upotpunjene su slikama iz Moderne galerije, Zagreb, Hrvatskog povijesnog muzeja, Zagreb te privatnih zbirki uz mnoštvo novoistraženih podataka te svježih fotografija jednog od najljepših interijera Hrvatske. Ne propustite prigodu ovog jedinstvenog i neponovljivog likovnog doživljaja i posjetite izložbu u Galeriji Klovićevi dvori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.