Milanović o Eurosongu: On u rječniku stoji uz pojam prevara

milanović eurosong
Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

Zoran Milanović je iz Čakovca održao konferenciju za novinare. Posjetio je tvrtke iz Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije u Međimurskoj županiji. Tom prilikom je obišao proizvodne pogone “Šestan-Busch“ u Prelogu, „Čateks“ u Čakovcu i „Jelen Professional“ u Belici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ove čizme su malo bolje od američkih, nosim ih već godinama. Nije ista klasa hrvatska kaciga i francuska. FBI je sad kupio nekoliko tisuća komada. Sve se radi od materijala koji je dostupan svakome, ali ovdje rade najbolje. Jako je poticajno za one koji se žele baviti poduzetništvom.”

Osvrnuo se i na jučerašnji briefing kod premijera oko nabave vojnih aviona i odgovorio na pitanje je li se čuo s načelnikom Glavnog stožera, prenosi Jutarnji list.

“Jučer sam bio previše direktan kad sam komentirao njegov odlazak u Bruxelles. Pola godine je premijeru trebalo da okupi ministre pa se nadam da će uskoro odlučiti. Treba se naći i Vijeće za obranu. Ja sam poslao dopis, odluku treba donijeti na Vladi, a prije toga treba biti sjednica Vijeća za obranu. Ali što se tiče poštivanja zakona, vidjeli smo svega ovih godina”, rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i situaciju na Vrhovnom sudu, odnosno činjenicu da nitko od kandidata nije dobio pozitivno mišljenje.

“To je mišljenje. Vidjet ćemo u Saboru kad bude sučeljavanje oči u oči s ljudima koji su je pokušavali preplašiti, diskreditirati, pričati morske gluposti o njezinom programu… Neke stvari u RH nakon te rasprave neće više biti iste. Gledajte pa ćete vidjeti. Ovo nije prijetnja, naprosto je moje predviđanje.”

Zatim je opet komentirao zrakoplove. “Neobično mi je da se pola godine o tome očito u Vladi nije razgovaralo. Ako je bio potreban briefing i načelnik Glavnog stožera koji tamo baš i nije imao što raditi, onda znači da o tome nisu dotad razgovarali. Na kraju će odluku donijeti premijer ili Šeks.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su predsjednika pitali i za komentar na Eurosong.

“Kad pogledate u Oxford dictionary prijevara ili fraud, to je onda Eurosong. To je umjetnost koja je subjektivna prema tome glavu gore, pred Albinom je ozbiljna karijera, a to neka ne zaboravi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.