Misa za djelatnike i korisnike i blagoslov caritasove kuće u Oborovu

Foto: Sisačka biskupija

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je u nedjelju Krštenja Gospodinova, 8. siječnja, caritasovu kuću Sv. Vinka Paulskog u Oborovu. Tom prigodom biskup je na završetku božićnog vremena u kapeli kuće predvodio misno slavlje za djelatnike i korisnike, a nakon mise blagoslovio je prostor u kojem žive i rade. U koncelebraciji bio je domaći župnik vlč. Stjepan Levanić, a misi su prisustvovale voditeljica kuće Sanda Sokolovski i ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije Kristina Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Sisačka biskupija

U homiliji biskup je istaknuo kako mi kršćani na ovaj dan želimo otkriti Isusa Krista našeg Spasitelja. „On ne samo da je na krštenju na rijeci Jordan proglašen Sinom Božjim, već kako smo čuli, sam Bog Otac ga je potvrdio riječima ‘Ovo je Sin moj, ljubljeni! U njemu mi sva milina!’ Upravo su te riječi namijenjene svakome od nas. Svi smo mi po svetom krštenju postali sinovi u Sinu, tj. djeca Božja i članovi Crkve te je svakome od nas Bog rekao ti si moj ljubljeni sin. Biti ljubljeno dijete Božje najveća je povlastica i od tuda potiče naše kršćansko dostojanstvo. Zato u Crkvi i nema velikih i malih dostojanstvenika. Mediji ne razumiju kada govore o crkvenim velikodostojnicima, to ne postoji. Svi koji su krštenjem postali djeca Božja veliki su dostojnici. To nam je važno i često si baš to moramo prizvati u misli kada nam dođu poteškoće i kada se nađemo u neprilikama, kada ne znamo kuda dalje. Nizozemski teolog Henri Nouwen upravo je to nazvao najvećim grijehom kršćana, što ne vjeruju da su ljubljena djeca Božja. Kada bi si svaki dan to čovjek ponavljao onda se ničega ne bi ni trebao bojati jer stvoritelj svijeta ga ljubi. On ti je dao da imaš život, u neprilikama će ti pomoći da sve to nadvladaš. Pa čak je i Sin Božji morao trpjeti, ali Otac ga nije napustio nego je bio s njime, pobijedio je smrt i uskrsnuo“, ohrabrio je biskup okupljene.

Foto: Sisačka biskupija

U nastavku biskup je progovorio o pročitanom Evanđelju u kojem sv. Matej apostol izvješćuje o Isusovu krštenju na rijeci Jordan. „Neki govore da je Ivan krstio Isusa na mjestu gdje su Židovi preko Jordana ušli u obećanu zemlju. To znači da je taj čin krštenja Kristova podsjetio Židove na dolazak iz ropstva u slobodu. Premda Isusa nije trebalo krstiti, trebalo je izvršiti pravednost da On bude objavljen i da započinje javno djelovati u snazi Duha Svetoga te da opunomoćen od Nebeskog Oca privede sve ljude u tu zemlju obećanja – Božje Kraljevstvo. Svi oni koji njega slijede dionici su te njegove proslave i novog života koji je započeo. I svi mi koji smo kršteni prošli smo rijeku Jordan i s njime u snazi Duha Svetoga postali smo članovih Božjeg Kraljevstva. To je ta zemlja obećanja koja se ispunjava u Kristu, On je taj novi Jošua“, zaključio je biskup.

Foto: Sisačka biskupija

Misno slavlje animirali su mladi iz sisačke župe Sv. Kvirina, a nakon blagoslova štićenici su za goste pripremili zanimljiv glazbeno-scenski program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.