Mladi glazbenici seminare za mladež započeli Štulhoferovom ‘Proljetnom seksološkom školom’

Međunarodni kulturni centar hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu – Svjetsko mjesto susreta glazbene mladeži, koje organizira Hrvatska glazbena mladež i ove godine počeo je Proljetnom seksološkom školom. Pitate se kakve veze imaju seksološka škola i glazbena mladež, kakve veze ima Štulhofer sa seminarima za mlade glazbenike? To smo se i mi zapitali!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u okviru seminara i programa Međunarodnog centra kulture u Grožnjanu sudjeluje više od 1500 mladih glazbenika pristiglih iz više od 30 država svijeta. Nigdje se ne spominju “seksolozi”.

Proljetna seksološka škola već je ‘tradicija’

Naime, sve je počelo 29.05. ove godine i trajalo do 31.05. 9. po redu proljetnom seksološkom školom, što pokazuje da je ovo već dosta duga tradicija. Teško je ne zamijetiti ime Aleksandra Štulhofera kao hrvatskog “predstavnika”. No, to nije prvi put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štulhofer je 2007. godine pokrenuo „INTERNATIONAL Spring School In Research On Human Sexuality“. Škola se redovito održava svake godine – 2007., 2008., 2009., 2010., 2011., 2012. , 2013., 2014., 2015. godine.

Detalji o ovoj školi nalaze se tek u prikazu Jegora Modrića iz 2010. godine, gdje nalazimo informaciju da studenti predstavljaju svoja istraživanja vezana uz ljudsku seksualnost, te da su “teme bile šarolike i dale uvidu u širok spektar onoga što seksologija kao znanost koja se bavi spolnošću može proučavati”(Prikaz_Cetvrta_ljetna_skola_o_istrazivanjima_o_ljudskoj_seksualnosti).

Kao cilj ove škole navodi “omogućiti mladim znanstvenicima i istraživačima prezentaciju vlastitog rada”. “Uz razmjenu stavova i dobivanje uvida u način rada kolega iz drugih država, ovo će im iskustvo sigurno dobro doći u budućem profesionalnom životu”, zaključuje se na kraju. Međutim, i dalje ostaje nejasno zašto takva škola na seminarima za mlade glazbenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štulhoferovo djelovanje

Podsjetimo se na prošlost Aleksandra Štulhofera. On je jedan od autora tzv. spolnoga odgoja u RH, koji je ujedno stipendist i suradnik Kinseyjeva instituta te kako taj isti Kinseyjev institut tvrdi kako su djeca “seksualna bića od rođenja“. Štulhofer se na Kinsey-Institutu bavio odnosom prema homoseksualnosti u Europi, izlaganjem mlađih muškaraca pornografiji, pitanjem boli kod heteroseksualnih analnih odnosa i muškom seksualnom željom u Norveškoj, Hrvatskoj i Portugalu.

2001. godine je organizirao konferenciju seksologa u Dubrovniku, na koju je pozvao tri deklarirana pedofila (Thea Santforda, Verna Bullougha i Erwina Haeberlea) da utječu na seksualnu politiku Hrvatske. S jednim od njih, Theom Santfordom, čak je zajedno izdao knjigu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štulhofer se, osim toga, otvoreno zalagao za smanjenje dobne granice pristanka na spolni odnos i s njim izjednačene bludne radnje.

Na temelju svega navedenog i dalje ne vidimo razlog zašto je Štulhoferu dopušteno da započne ove seminare Proljetnom školom seksologije. Niti glasovir, niti violončelo, niti dirigenti… nemaju nikakve veze sa “seksologijom”, a posebno ne s temama koje Štulhofer promiče.  Osim ako je u pitanju mastan hnorar. Što je iduće na redu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.