Nadbiskup Želimir Puljić čestitao Božić vjernicima Srpske Pravoslavne Crkve

Zagreb, 13.05.2014 - Redovito plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije (HBK) održat će se pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića u zgradi HBK. Na slici Želimir Puljić govori tijekom zasjedanja HBK. foto FaH/ Lana SLIVAR DOMINIĆ /ds

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić čestitao je Božić vjernicima Srpske Pravoslavne Crkve. Čestitke je uputio patrijarhu gospodinu Irineju, mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom o. Porfiriju i episkopu dalmatinskom gospodinu Fotiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojoj čestitci patrijarhu Irineju nadbiskup Puljić prisjetio se njihovog prošlogodišnjeg susreta u katedrali Svete Stošije kad je nadbiskup istaknuo kako taj susret nadilazi lokalne prostore te dodao da usprkos ožiljaka zbog ratnih stradanja mi kršćani smo pozvani širiti ljubav, snošljivost i praštanje.

Nadbiskup Puljić u čestitici nastavlja: “Ovo vrijeme pred Božić podsjeća na ‘vrijeme spasenja i pomirenja o kojem su sanjali drevni patrijarsi i proroci’ (K. Boromejski). Po njima je, naime, ‘Bog više puta i na više načina govorio ocima po prorocima, i konačno u ove dane progovorio u Sinu svome’ (Heb 1, 1). Bog, dakle, nije napustio čovjeka, nego mu je poslao svoga Sina, Isusa Krista, čiji su dolazak navijestili proroci, a Djevica ga Marija u Betlehemu rodila. Svojim utjelovljenjem, mukom, smrću i uskrsnućem on je svijet iznova posvetio, te svoje posvetiteljsko djelo ‘nastavlja i danas u Crkvi koja je trajno sveta’ (LG 39). Zbog toga poziva Pavao Kološane neka ‘žive kako se pristoji svetima’ i neka se ‘kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni’ obuku u ‘srdačno milosrđe, dobrotu, poniznost, krotkost i strpljivost’ (Kol 3, 12). I dok u božićnom Djetetu spoznajemo Boga, budi se u nama čežnja za nebeskim dobrima. Neka nas ta čežnja vodi k njemu jedinom Spasitelju i Otkupitelju čovjeka. Želim Vam, Vaša Svetosti, čestit Božić i sretnu Novu 2016. godinu, koja neka bude ispunjena mirom i svakim Božjim blagoslovom. Hristos se rodi!”, stoji u čestitci predsjednika HBK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.