Otkriven spomenik Ivanu Pavlu II. za sve što je učinio za Hrvate katolike u BiH

Spomenik papi Ivanu Pavlu II. otkriven je i posvećen u nedjelju u novotravničkoj župi Presvetog trojstva u crkvi u čijim je temeljima kamen kojega je posvetio upravo taj papa koji je u Vatikanu danas proglašen svecem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svečanoj misi u novotravničkoj crkvi Presvetog Trojstva kip je posvetio mons. dr. Pavo Jurišić, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu koji je bio izaslanik apostolskog nuncija u Bosni i Hercegovini, mons. Lugija Pezzuta.

Na svetoj misiji mons. Jurišić je citirao često upućivane riječi pape Wojtyle koji je pozivao vjernike da se ne boje te da ustrajno koračaju svjedočeći vjeru u svome životu.

Tamošnji župnik don Žarko Vujica rekao je kako je postavljanje kipa papi Ivanu Pavlu II. zahvala za sve što je učinio za Hrvate katolike u BiH, ali i cijelome svijetu. Dva i pol metra visoki kip Ivana Pavla II. djelo je akademskog kipara Zdenka Jurišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga na jednome crkvenome vitraju dominira lik Ivana Pavla II. u čijem su okruženju hrvatski blaženici Ivan Merz i Alojzije Stepinac te sluge Božje, Petar Barbarić i Josip Štadler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.