Otvorenjem Laubinih ‘Fascinacija’ počinje izložbeni program Dubrovačkih ljetnih igara

Dubrovnik, 05.11.2018. - Izložba „Povijest Dubrovaèke republike na papiru i pergamentu, konzervatorsko-restauratorski radovi na dokumentima i drugom arhivskom gradivu iz Državnog arhiva u Dubrovniku“ otvorena je u ponedjeljak naveèer u dubrovaèkoj palaèi Sponza. foto HINA/ Baldo MARUNÈIÆ/ ml

Otvorenjem skupne izložbe “Lauba u Sponzi – Fascinacije” u petak, 12. srpnja počinje izložbeni program 70. Dubrovačkih ljetnih igara.

Izložba “Fascinacije” okuplja sedam suvremenih hrvatskih umjetnika koje Lauba zastupa – Gordanu Bakić, Mariju Ujević Galetović, Duju Jurića, Alema Korkuta, Kristiana Kožula, Đuru Sedera te umjetnički dvojac iz New Yorka TARWUK.

Uz njihove radove, Lauba će u atriju palače Sponza izložiti Crvenu stijenu Siniše Majkusa.

“Iako njihove radove odlikuju različiti umjetnički stilovi i mediji, povezani su zajedničkim konceptom unutar kojeg uprizoruju vlastite fascinacije”, ističe se u najavi izložbe, koja je prodajna i bit će otvorena do 15. kolovoza.

Lauba – kuća za ljude i umjetnost je u proteklih osam godina organizirala preko 70 izložbi, a posjeduje jednu od najznačajnijih zbirki suvremene hrvatske umjetnosti.

Svake godine u tom galerijskom prostoru, prvom zaštićenom spomeniku kulture grada Zagreba koji je uspješno transformiran u suvremeni izlagački prostor i platformu za prezentaciju hrvatske suvremene kulturne produkcije, okupi se više od 30 000 posjetitelja. Osim što je izložbeni prostor, Lauba djeluje kao kino, kazališna pozornica, koncertna dvorana, predavaonica.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina