Papa Franjo imenovao nadbiskupa Hosera apostolskim vizitatorom za Međugorje

Foto: Przemysław Jahr, commons.wikimedia.org

Papa Franjo imenovao je nadbiskupa Henryka Hosera apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje. Svrha njegova poslanja bit će osigurati čvrstu i trajnu pratnju župne zajednice u Međugorju te vjernika koji ondje dolaze na hodočašće, čije potrebe iziskuju osobitu pozornost

Tiskovni ured Svete Stolice priopćio je danas (31. svibnja) kako je Sveti Otac imenovao nadbiskupa Henryka Hosera, umirovljenoga biskupa Varšave-Praga (Poljska), apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis, javlja vaticannews.va.

U priopćenju nadalje stoji da se radi isključivo o pastoralnoj službi, nastavljajući se na misiju posebnoga izaslanika Svete Stolice za župu Međugorje, koja je bila povjerena nadbiskupu Hoseru 11. veljače 2017. godine i koju je on dovršio u prethodnim mjesecima.

Svrha je poslanja apostolskoga vizitatora osigurati čvrstu i trajnu pratnju župne zajednice u Međugorju te vjernika koji ondje dolaze na hodočašće, čije potrebe iziskuju osobitu pozornost – stoji na kraju Priopćenja koje je objavljeno na talijanskome i hrvatskom jeziku.

Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko je tom prigodom izjavio: „Drago mi je da i prigodom ove odluke, u ime Hercegovačke franjevačke provincije, kojoj je u ovoj krajevnoj Crkvi, institucionalno i po njezinim članovima, povjerena pastoralna skrb za župu Međugorje, mogu izraziti iskrenu zahvalnost Vrhovnome Svećeniku, papi Franji, kojem pripada potpuna, neposredna i opća dušobrižnička vlast u Crkvi.” „Dosadašnjega posebnog izaslanika Svete Stolice za Međugorje nadbiskupa Henryka Hosera, sada imenovanoga apostolskog Vizitatora s posebnom ulogom i ovlastima, dočekujemo istim poštovanjem i odanošću. Spada na imenovanoga Nadbiskupa, autoritetom i vlašću poslanja, davati sva razjašnjenja oko misije koju mu je povjerio Sveti Otac Franjo”, istaknuo je provincijal Šteko, prenosi IKA.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/vaticannews.va