Papa služi uskrsnu misu

Foto: fah

Papa Franjo služi misu na Uskrs, najveći kršćanski blagdan, na Trgu sv. Petra u Vatikanu nakon koje će uputiti poruku mira i blagoslov Urbi et Orbi (Gradu i svijetu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je praznik naše vjere, slavljenje uvjerenosti da nas nitko i ništa ne može odvojiti od Božje ljubavi”, objavio je Papa na službenom profilu na Twitteru @Pontifex u noći na nedjelju.

Uskrs ima posebnu važnost za kršćane, to je dan kada se slavi Kristovo uskrsnuće. Ove godine na isti ga dan slave katolici i pravoslavci, što se rijetko događa.

Trg sv. Petra, na kojemu su se okupili deseci tisuća vjernika, ukrašen je s više od 35.000 biljaka i cvijeća iz Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misa se održava uz pojačane mjere sigurnosti i stroge kontrole prilikom ulaska na trg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.