Pasionska baština od 21. ožujka do 1. travnja u Zagrebu

Već gotovo četvrt stoljeća, od osamostaljenja Republike Hrvatske i rađanja slobode, pod pokroviteljstvom grada Zagreba održava se Program pasionske baštine. Točnije, prije Uskrsa 1991. održan je u glavnom gradu Hrvatske prvi program javnih i službenih korizmenih kulturnih događanja pod pokroviteljstvom države i grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ove 2015. krenuo je bogat program pasionske baštine koji se održava i ove godine u Zagrebu od 21. ožujka do 1. travnja 2015.

Misao vodilja “Muka kao nepresušno nadahnuće kulture”

Pasionska baština privlači brojne ljubitelje kulture i pučke baštine hrvatskog i drugih naroda bogatim programom događanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesta održavanja i ove godine biti će kulturna središta i crkve grada Zagreba: muzej Mimara, Crkva sv. Katarine na Gornjem Gradu, Bazilika Srca Isusova u Palmotićevoj, Društvo hrvatskih književnika na Jelačićevom trgu, Crkva sv. Blaža, knjižnice grada Zagreba itd.

Misao vodilja ovogodišnje Pasionske baštine je : Muka kao nepresušno nadahnuće kulture.

Ulaz na sva događanja je slobodan, a bogat program Pasionske baštine u Zagrebu možete vidjeti na OVDJE, dok je posebno detaljan program sa opisima događanja, programom i sudionicima objavljen OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.