Počinje najveća regionalna izložba egzotičnih životinja AkTer

AkTer fest – izložba akvaristike i teraristike i ove se godine održava u Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma od 1. do 5. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na više od 4500 m2 bit će izloženo preko 300 terarija s jedinstvenim primjercima guštera, zmija, paukova, insekata i kornjača – poput pitona dugačkog tri i pol metra, varana, tegua, kameleona, boa, pitona i sličnih. Sve zajedno više od 600 egzotičnih ljubimaca.

U stotinjak akvarija, u više od 15.000 litara vode, izložit ćemo nekoliko tisuća jedinki riba, koje do sad nisu viđene u Hrvatskoj, kao što su morski konjici, pirane, tropske, morske i zmijoglave ribe.

Posjetiteljima će na raspolaganju biti stručni edukatori, a zainteresirani mogu prisustvovati predavanjima renomiranih stručnjaka poput svjetski poznatog ihtiologa Heika Blehera koji samo zbog AkTer Fest-a dolazi u Hrvatsku, te vrhunskih stručnjaka iz Hrvatske s područja biologije i ekologije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu izložbe AkTer fest 2014. održat će se svjetsko natjecanje za Betta ribe, regionalna izložba Diskus riba, a posjetitelji će moći u živo doživjeti umjetnost slaganja i uređivanja akvarija na svjetskom Biotop i Aquascape natjecanju, koja se održavaju po prvi put u Hrvatskoj.

S ponosom najavljuju i burzu egzotičnih životinja i prateće opreme, dosad najveću u Hrvatskoj na kojoj je moguće nabaviti svog novog egzotičnog ljubimca.

A da rock i AkTer idu ruku pod ruku, uvjerit ćete se u subotu, 4. listopada od 21:00 sati u Pogonu Jedinstvo gdje će humanitarnu svirku za pamćenje prirediti kontroverzni slovenski rockeri Zaklonišče prepeva i jednako kontroverzna Septica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za najmlađe posjetitelje uredili smo šareni, kreativni dječji kutak. A u sklopu Dječjeg dana u nedjelju, 5. listopada uz radionice moći će uživati u mađioničarskom šou i lutkarskoj predstavi.

Posjetitelji mogu sudjelovati u prigodnoj tomboli, te osvojiti vrlo vrijedne nagrade.

I ovogodišnji, deseti AkTer fest tradicionalno je humanitarnog karaktera. Sav prihod od ulaznica namijenjen je Domu za nezbrinutu djecu, Kuća Svete Terezije od Malog Isusa, na zagrebačkom Vrhovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložbu podržavaju Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo poljoprivrede, Grad Zagreb – Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo i Državni zavod za zaštitu prirode.

Izložba počinje 1. listopada u 9.00. Posjetitelji će moći razgledati najveću regionalnu izložbu egzotičnih životinja uz stručno vodstvo edukatora i upoznati se s fascinantnim svijetom zmija, guštera, riba, pauka, žaba … Za vikend posjetitelji mogu uživati u bogatom programu.

Izložba je otvorena svakim danom od 9.00 do 20.00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.