Povjerenica za informiranje pozvala Borisa Jokića da produlji stručnu raspravu o Okviru nacionalnoga kurikula

Foto: fah

Petar Marija Radelj, teolog i arhivist, urednik, leksikograf, prevoditelj, dobrovoljac i aktivist građanskoga društva, povjerenici za informiranje Anamariji Musi 24. ožujka 2016. izrazio je duboku zabrinutost zbog činjenice da je stručna rasprava o temeljnoj isprave cjelovite kurikulne reforme – Okviru nacionalnoga kurikula (ONK) skraćena na samo pet radnih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radelj, koji se ustrajno zalaže za naravni zakon, ljudska prava, demokraciju, izgradnju vladavine prava i uspostavu odgovornosti u javnom prostoru, zamolio je tada Musu da se kao neovisno državno tijelo za zaštitu Ustavom zajamčena prava na pristup informacijama, praćenje i promicanje elektroničke demokracije osobno zauzme za primjeren vremenski okvir odvijanja te rasprave. Njegovo pismo koje je ujedno i javni apel u cijelosti smo prenijeli.

Pismo je Radelj poslao 24. ožujka, da bi povjerenica za informiranje 30. ožujka Ministarstvu obrazovanja i Uredu „Cjelovite kurikulne reforme“ uputila pismo datirano s 25. ožujka 2016., obavijestio nas je Radelj i dodao: “Kojim im ustupa gornju „predstavku na duljinu trajanja stručne rasprave“ jer smatra da ona nije za nju nadležna i poziva se na članak 18. Zakona o općem upravnom postupku!

Ipak, Povjerenica za informiranje „ujedno predlaže produljenje predviđenoga roka trajanja stručne rasprave o ‘Okviru nacionalnoga kurikula’, imajući u vidu važnost te kurikulne isprave i zainteresiranost stručne javnosti za nju, činjenicu da je trajanje stručne rasprave za tu ispravu predviđeno u kraćem trajanju u odnosu na ostale te da zadnji dani toga roka padaju na blagdane“ (Uskrs i Uskrsni ponedjeljak 2016.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stranicama kurikulum.hr za sada nema reakcije na ovaj poziv Povjerenice za informiranje Anamarije Musa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.