Predstavljen roman Đure Zrakića ‘Svi me vole, samo tata ne’: Dirljiva priča o potrazi za obitelji i identitetom

Foto: www.verbum.hr

Roman Đure Zrakića “Svi me vole samo tata ne” o životu dječaka kojega je otac napustio, a majka mu umrla, predstavljen je u četvrtak u nakladnoj kući Verbum u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovaj jedinstveni uradak pučke književnosti donosi potresno iskustvo svakidašnjega života, nudeći istovremeno bezvremensku poruku o ljubavi i smislu, koja je i danas jednako potrebna i aktualna”, rekao je glavni urednik Verbuma Petar Balta.

Po Baltinim riječima, ovaj roman temeljen na istinitoj priči, prati život dječaka Ivana, siročeta kojega je otac napustio, a majka mu umrla, i koji svim silama i žarom svojega mladog srca želi upoznati oca i učiniti da ga on voli. Dječak Ivan je pametan, dobar, sposoban, miljenik svih – osim svojega oca.

“Roman ‘Svi me vole samo tata ne’ dirljiva je priča o plemenitom i dobrom dječaku, o potrazi za osobnim identitetom i obitelji, o temeljnoj ljudskoj potrebi za ljubavlju i pripadanjem”, kazao je Balta,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da je Zrakić roman napisao 1971. godine, ali dugo nije bio dostupan javnosti pa ga je nakladna kuća Verbum sada objavila. Također je podsjetio kako je taj roman preveden i na nekoliko svjetskih jezika.

Đuro Zrakić rođen je 1945. u Zasavici kod Bosanskog Šamca, a sada živi u Zagrebu. Godine 1995. objavio je roman “Ljubav sudski podijeljena”, a 2004. zbirku kratkih crtica “Tragovi (ne)ljubavi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.