Predstavljeno Zagrebačko kulturno ljeto – 13 festivala, 160 kazališnih predstava

U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu danas je najavljena manifestacija „ZgKul – Zagrebačko kulturno ljeto“ koja predstavlja ponudu svih ljetnih kulturnuh manifestacija i događaja u Zagrebu te događanje povodom obilježavanja Svjetskog dana glazbe „Glazba i Grad 2014“, a koje će se održavati 20. i 21. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozdravio je suradnju Grada Zagreba i HRT-a te napomenuo kako grad Zagreb treba biti grad kulture, no titula se mora svake godine potvrđivati.

„HRT sa Gradom Zagrebom nastoji promovirati svoju kulturnu namjeru u želji da se povežu kulturne djelatnosti koje mogu biti građanima vrijedne i zanimljive“, rekao je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman te dodao kako će se tijekom najavljene manifestacije predstaviti i ansambli HRT-a, odnosno Tamburaški i Jazz orkestar HRT-a, dok će se na Dan glazbe 21. lipnja predstaviti Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld napomenula je kako se Zagreb profilirao u turističko i europsko središte kulture, odnosno destinaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„U sljedeća tri mjeseca u Zagrebu će biti preko 300 manifestacija i događanja na otvorenim i zatvorenim scenama u gradu što je jako dobar pokazatelj da je Zagreb poželjna destinacija i preko ljeta“, naglasila je Bienenfeld.

Zamjenik pročelnika za obrazovanje, kulturu i sport Tedi Lušetić dodao je kako će se u Zagrebu održati 13 festivala, 160 kazališnih predstava, preko 100 filmskih projekcija i kako će nastupiti preko 3000 izvođača.

Radman je i najavio suradnju sa zagrebačkom Glazbenom akademijom čiji će studenti nastupati na ulici kao ulični svirači te će tako pokušati približiti građanima klasičnu glazbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radman je pozvao građane da dođu poslušati koncerte na jedan neformalan način koji su besplatni i dostupni svima – na travnjaku Zrinjevca sa dekicama. Radman i Bandić potom su razmijenili svoje dekice za predstojeće događaje.

Bandić je kazao novinarima kako će se tijekom ljeta na oko 50 gradilišta raditi, a na oko 20 mjesta će se održavati Zagrebačko kulturno ljeto koje počinje 20. lipnja pa sve do konca mjeseca kolovoza.

Kako ističe Bandić, Zagreb posljednjih godina bilježi sve veći broj dolazaka turista, ali i noćenja te kako bi se ta pozitivna brojka nastavila, u gradu se organiziraju ovakvi ljetni događaji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Nismo mogli naći bolje mjesto otvaranja Zagrebačkog kulturnog ljeta u Zagrebu, možda jedino kad će biti otvorene i izgrađene ostale fontane“, rekao je Bandić.

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.