Prof. Nikčević: ‘Isti oni koji lažno optužuju Stepinca da je ‘šutio’, danas napadaju biskupe koji govore’

Foto: Narod.hr, Zagrebačka nadbiskupija; fotomontaža: Narod.hr

Mene fasciniraju nelogičnosti. Oni koji ne vole Stepinca ne mogu mu naći djelo/čin koje će mu zamjeriti (eno Ester Gitman koja je doktorirala na tome kako su Hrvati spašavali Židove za vrijeme II. svjetskog rata i koja je istražujući to shvatila kako je Stepinac bio svet čovjek) ali mu zamjeraju mu da je “premalo govorio”, odnosno da je “šutio””.

“Dakle smatraju da je svećenik, i to glavni svećenik jednog društva, trebao osuditi zlo koje je bilo oko njega. Stepinac je to i osuđivao ali po njima je to premalo. Dobro, razumijem argument. Ali zašto onda danas kad svećenik krene osuđivati bilo kakvo zlo u društvu, ti isti vrisnu da svećenik treba šutjeti. I što je svećenik na višem položaju treba više šutjeti. Ama, nije logično“, naglasila je prof. dr. Sanja Nikčević, teatrologinja i kazališna kritičarka, profesorica na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, autorica stotinjak znanstvenih članaka, deset autorskih knjiga i šest antologija o kazalištu i drami.

> (VIDEO) Evo kako je don Damir Stojić odgovorio Indexu, 24sata i RTL-u

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr